Dansk udlånsplatform for forbrugslån lander aftale med Nordea

355291_16_9_large_231.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
05. dec 2017 KL. 9:44
Udlånsplatformen Lendme, der gik i luften i begyndelsen af maj og har til formål at gøre det nemt at indhente tilbud på forbrugslån fra flere banker, har fået en aftale med storbanken Nordeas datterselskab Nordea Finans.

Lendme sammenligner i forvejen lån fra Basisbank, Ekspres Bank og Resurs Bank, men oplyser, at der er flere banker på vej.

”Lendme er first mover på lånemæglermarkedet i Danmark, og samarbejdet skal ses som et første spadestik og en milepæl i Nordeas strategi om at indgå partnerskaber med opstartsvirksomheder, der har nye ideer og finansielle servicemodeller til glæde og gavn for forbrugerne,” siger Bjørn Bøje Jensen, der er adm. direktør i Nordea Finans Danmark, i en meddelelse fra selskabet.

Lendme tjener penge, når bankerne udsteder et forbrugslån til en bruger af platformen. Det sker ved, at bankerne betaler et formidlingsgebyr, der udgør en fast procentdel af lånets størrelse.

Bag Lendme står iværksætterne Frederik Murmann, Peter Grunnet Wang og Christoffer Nylandsted.

”Partnerskabet mellem os og Nordea Finans vil yderligere bidrage til en sund konkurrence på privatlånsmarkedet og øger kundernes muligheder for at finde det bedste tilbud. Og derfor er det kun sundt og godt, at et finansieringsselskab som Nordea Finans kommer med ombord med deres ekspertise inden for lån,” siger Frederik Murmann i en kommentar.