Dagens internationale finansnyheder

Finans
Eksklusivt for kunder
12. maj 2009 KL. 9:25
Tirsdagens internationale avisuddrag med blandt andre ECB, GM og AstraZeneca

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

STRESSTEST UDLØSER KÆMPE GEBYRINDTJENING

Færdiggørelsen af stresstesten har skabt en sand guldregn af honorarer, og finansielle virksomheder står til på blot få uger at tjene over 500 mio. dollar på at hjælpe med at lukke konkurrenternes kapitalhuller. (STESS TESTS UNLEASH FEE BONANZA)

GM HÅBER PÅ HURTIGT OPEL-SALG

GM satser på at have valgt sin foretrukne partner til Opel/Vauxhall inden udgangen af maj, og går dermed efter et hurtigt salg af Opel-delen. Den adm. direktør meldte dog ud, at en konkursbegæring var mere sandsynlig. (GM EYES QUICK OPEL STAKE SALE)

NEDTUREN AFTAGER - ØKONOMIEN VENDER SIGER TRICHET

Jean-Claude Trichet signalerede mandag, at den økonomiske nedtur lakker mod enden, særligt efter tegn på at visse store økonomier er på vej ud af recession. (DOWNTURN BOTTOMED OUT, TRICHET SIGNALS)


WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

SENESTE TRÆK I KAMPEN MOD SKATTEUNDDRAGELSE

Det Hvide Hus fremlagde mandag en 210 mia. dollar stor plan, der skal sørge for, at en langt større del af amerikanske virksomheders udenlandske indtjening beskattes. (WHITE HOUSE OUTLINES OFFSHORE-TAX CHANGES)

ASTRAZENECA SLÅR KONKURRENT PÅ HJERTEMEDICIN

Mandag meddelte AstraZeneca at lægemidlet under udvikling Brilinta mod hjertetilfælde, har vist sig mere effektiv end konkurrentens sællert Plavix. (ASTRAZENECA SAYS BRILINTA BEATS PLAVIX IN CLINICAL TRIAL)

ECB: ØKONOMI STÅR OVERFOR VENDEPUNKT

Den europæiske centralbankdirektør ser lys for enden af krisetunnelen og en økonomisk optur er på vej, men advarer om for tidlig overoptimisme. (CENTRAL BANKERS SEE ECONOMIES AT A TURNING POINT)


TIMES (WWW.TIMESONLINE.CO.UK):

DEN VÆRSTE DEL AF RECESSIONEN ER BAG STORBRITANNIEN

Håbet om, at Storbritannien er på vej ud af recession spirer efter at flere ledende organisationer og investorer ser klare tegn på at en økonomisk forbedring er under opsejling. (WORST OF THE RECESSION MAY BE OVER FOR BRITAIN, SAYS OECD)

POSITIVE TEGN FRA BOLIG- OG DETAILMARKEDET

Forsigtige tegn på at økonomien er i bedring viste sig mandag idet flere ejendomsmæglere meldte om et stigende antal forespørgsler fra interesserede købere og detailsalget skød i vejret. (POSITIVE SIGNS FROM HIGH STREET AND HOUSING MARKET)


NEW YORK TIMES (WWW.NYTIMES.COM):

RUSLAND LAGRER ÆDELSTENE OG AFVENTER STÆRK EFTERSPØRGSEL

Selvom krisen har dæmpet efterspørgslen på råvarer som stål og korn, så ankommer der fortsat store sendinger af diamanter til Ruslands statsejede diamantselskab. Rusland har stort set ubemærket passeret De Beers og er nu verdens største diamantproducent. (RUSSIA STOCKPILES THE GEMS, AWAITING THE RETURN OF DEMAND)

OBAMA FREMLÆGGER STRENGE ANTITRUST TILTAG

Mandag meddelte præsiden Obamas øverste antitrustchef, at man er klar til at genindføre en aggressiv politik overfor selskaber, der udnytter deres markedsdominans til at skubbe mindre konkurrenter væk. (OBAMA TAKES TOUGHER ANTITRUST LINE)


DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE):

MÆRSK TILHØRER VERDENS DYRESTE AKTIER

Et dansk transportkonglomerat, schweizisk chokolade og et britisk topfodboldhold er blandt verdens dyreste aktier. Listen toppes af Warren Buffets Berkshire Hathaway med en stk. pris a 24.309 dollar pr. aktie, og er altså efterfulgt af bl.a. Mærsk og chokoladeselskabet Lindt. (VÄRLDENS DYRASTE AKTIER)

Nyhedsbureauet Direkt