Codan-boss: Prisen på bilforsikring skal bankes ned

321934_16_9_large_483.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
25. mar 2016 KL.13:41

Bilerne bliver mere sikre og skaderne bliver billigere. Det betyder også, at forsikringsselskaberne bliver mere pressede på at have de skarpeste priser på bilforsikring.

En af dem, der ikke har været skarpe nok er Codan, der sidder på ca. 11 pct. af bilforsikringsmarkedet og som nu vil banke sine priser på bilforsikring ned.

”Hvis jeg ser bort fra skiftet i markedet om, at skaderne bliver billigere, så skal vi også relativt set blive billigere på bilforsikring,” siger Scott Ørmen, landedirektør for Codan Danmark, der dog ikke vil sætte et specifikt tal på, hvor meget prisen generelt skal ned. 

I slutningen af februar afleverede Scott Ørmen sit første regnskab som landedirektør for Codan Danmark. Codan er ejet af den britiske forsikringskoncern RSA og var sidste år i gennem en større chefrokade. I oktober overtog Scott Ørmen direktørstolen fra britiske Aaron Deviss. 

Rival hæver priser

Da Tryg offentliggjorde deres årsregnskab for 2015 meldte Danmarks største forsikringsselskab ud, at de vil hæve priserne på en række produkter.

I Tryg-regnskabet for 2015, der blev offentliggjort i slutningen af januar, blev der bebudet stigende priser.

"En svagt negativ udvikling blev observeret i løbet af året på tværs af forskellige forretningsområder, og den vil blive dæmpet bl.a. gennem prisstigninger på omtrent 3 pct.," lød det i Tryg-regnskabet. 

Topdanmark afviser prishop

Hos rivalen Topdanmark har topchef Christian Sagild afvist at hæve priserne på forsikringer.

"Vi vil ikke bruge prisstigninger som en vækstdriver i den forstand. Vi vil justere priserne, hvis risikoen tilsiger det, og så vil vi gerne vokse ved at gøre det nemt at være kunde hos os," sagde Christian Sagild i forbindelse med Topdanmarks årsregnskab i februar. 

Han ser dog er fald i præmieindtægterne.

"Gennemsnitspræmierne falder på motor," sagde Christian Sagild.

Dyrest i test

I en række forskellige sammenligner af bilforsikring hos bl.a. Samlino.dk og forsikringsguiden.dk er Codan gentagne gange faldet ud som det dyreste selskab.

”Vi har et klart mål om at have skarpere priser på motorforsikring. I mange af de her sammenligningstests er det jo ingen hemmelighed, at vi kommer dårligt ud. Vores motortarif har ikke været opdateret. Så det er helt oplagt, at vi vil bestræbe os på at blive mere konkurrencedygtige her,” siger Scott Ørmen.

Må skære i medarbejdere

En vej til lavere priser er at få omkostningsniveauet ned. Også det har været for højt, ifølge Codan-direktøren.

”Vi har et højere omkostningsniveau end vores konkurrenter, og man kommer ikke uden om, at et højt omkostningsniveau påvirker prisen. Så det er helt oplagt, at vi skal arbejde meget med at effektivisere og sænke omkostningerne,” siger Scott Ørmen.

Ifølge ham er der mange eksempler på dobbeltarbejde i processerne. Derfor vil Scott Ørmen automatisere flere processer. Det vil koste medarbejdere, erkender han.

”I en eller anden grad gør det. Det kommer man ikke uden om. Når vi skal digitalisere og automatisere kommer man ikke uden om det. Vi har ingen konkrete planer om det. Men det er vigtigt at slå fast, at vi ikke kan opretholde det omkostningsniveau, vi har i dag. Så taber vi i det lange løb,” siger Codan-direktøren.