Carsten Andersen er død

258550_16_9_large_537.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
27. maj 2013 KL.13:57
Et af de helt store koryfæer i den danske bankverden, Sydbanks tidligere topchef Carsten Andersen, er død.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Finansminister Bjarne Corydon (S) roser Carsten Andersen i høje toner.

"Vi skylder Carsten Andersen stor tak. Hans karriere kalder på stor anerkendelse, senest med hans utrættelige indsats for at bringe først Aarhus Lokalbank og dernæst Vestjysk Bank gennem krisen," siger Bjarne Corydon i et mindeord.

Kæmpet med kræft i 10 år

Carsten Andersen har kæmpet mod en kræftsygdom i næsten ti år og døde lørdag, 67 år gammel.

Han stod i spidsen for Sydbank i næsten tre årtier, fra 1982 til 2010, og han var kendt som en dygtig og visionær bankmand, der blandt andet satte gang i en opkøbs- og fusionsbølge i 1990'erne, der gjorde Sydbank til en af landets største og mest slagkraftige spillere i finanssektoren.

I de sidste år var han først formand for Aarhus Lokalbank og siden formand for fusionen mellem Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank, der endte med den spektakulære fyring af Vestjysk Banks direktør Frank Kristensen sidste år.

Talte åbent om sygdom

Carsten Andersen trak sig i starten af 2013 fra arbejdsmarkedet på grund af sin kræftsygdom. En sygdom, han talte åbent om.

"Når man har sådan en diagnose, så tænker man ikke 10 år frem. Det gør man ikke. Men sagt med et skævt smil, så skal jeg ikke være bestyrelsesformand i Lemvig i 10 år. Jeg tror på, at jeg har gode chancer for at holde min sygdom under kontrol i den periode, hvor jeg skal være formand for Vestjysk Bank. Min kræft står ikke i vejen for opgaven," sagde Carsten Andersen sidste år til Børsen.