ATP Ejendomme hapser endnu en investeringsdirektør: Skal udvikle projekter for 10 mia kr

396903_16_9_large_676.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
28. feb 2020 KL.12:18
Opdateret kl. 12.43 - ATP Ejendomme har været på direktørjagt hos Danica Ejendomsselskab, for at finde endnu en investeringsdirektør, og har hentet direktør André Scharf. 

Hans tomme stol i Danica Ejendomme bliver overtaget af Michael Nielsen, der har været tidligere mangeårig adm. direktør i ATP Ejendomme. 

Hvis vi starter hos ATP Ejendomme, så er det udsigten til mere aktivitet inden for projektudvikling, der har fået selskabet til at se sig om efter endnu en investeringsdirektør. 

40-årige André Scharf får ansvar for udvikling af asset management-funktionen samt udenlandske investeringer. Han skal køre tæt parløb med ATP Ejendommes nuværende investeringsdirektør Kenneth Olsson, og får samtidig en plads i direktionen. 

Kenneth Olsson er ansvarlig for transaktioner og projektudvikling i Danmark, mens André Scharfs primære ansvar bliver at sikre et stærkt fokus på investering og udviklingen af eksisterende ejendomme og uudnyttede byggeretter. 

”Vi skal udvikle projekter for i omegnen af 10 mia. kroner, og det vil kræve fuld opmærksomhed. Derfor er jeg glad for, at André er kommet med ombord for at drive ATP Ejendommes kommercielle aktiviteter i samarbejde med mig”, siger Kenneth Olsson.

André Scharf har været direktør for Danica Ejendomsselskab, hvor han har været ansat de seneste otte år.

”Jeg ser frem til at blive en del af et stærkt hold i ATP Ejendomme. Gennem arbejdet med aktivt ejerskab af den enkelte ejendom samt eksekvering på voksende ambitioner i forhold til klima og bæredygtighed, skal vi skabe et langsigtet robust og ansvarligt afkast til ATPs medlemmer”, siger André Scharf.

I en separat meddelelse fra Danica Ejendomme lyder det fra André Scharf, at han "fik et rigtig godt tilbud". 

Erfaren kapacitet

Ole Krogh Pedersen, der er adm. direktør i Danica Pension, som Danica Ejendomme hører under, forstår til fulde, at André Scharf har lyst til at prøve nye udfordringer og byder Michael Nielsen velkommen. 

”Vi glæder os over at have fået en stor og erfaren kapacitet som Michael Nielsen til at stå i spidsen for Danica Ejendomme. Danica Ejendomme står overfor en spændende periode med færdiggørelsen af en række store boligudviklingsprojekter, og vi er sikre på, at Michael er den rigtige til at sikre, at vi leverer attraktive ejendomme, der udvikler de byer og områder, de er en del af, og som samtidig bidrager til attraktive afkast til vores pensionskunder,” siger adm. direktør i Danica Pension Ole Krogh Petersen.

Han tilføjer, at Michael Nielsen allerede har et stort kendskab til Danica Ejendomme gennem sin plads i bestyrelsen.

”Jeg ser frem til at bringe mine kompetencer og erfaringer i spil i Danica Ejendomme. Danica har en af de mest spændende ejendomsporteføljer på markedet med stor betydning for samfundet og de mange pensionskunder,” siger Michael Nielsen.