Analytikere finder flere kritikpunkter i Trygs regnskab men roser selskabets udvikling

394641_16_9_large_996.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
22. jan 2020 KL. 8:39

Rettet 09.00 - "under 14 pct." i 9. afsnit er rettet til "ca. 14 pct." - Danmarks største forsikringsselskab, Tryg, har onsdag morgen offentliggjort regnskab for 2019.

Her hentede Tryg 1 mia. kr. mere hjem i resultat end i 2018. Desuden lander både bruttopræmieindtægterne og combined ratio på linje med analytikernes forventninger.

”De slår forventningerne på bundlinjen, men det kommer med et forbehold, at præmieindtægterne ikke lander som forventet. Det er lidt skuffende," lyder det fra analytiker i Jyske Bank Anders Vollesen.

Han bliver flankeret af Sydbanks aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen, der vurderer at Tryg er i en god udvikling, men halter lidt på kerneforretningen i forhold til forventningerne til selskabet.

"På det forsikringstekniske resultat lander de lige en smule under konsensus, men ikke noget der giver anledning til bekymringer, for de har en fin udvikling på deres præmieindtægter," siger Mikkel Emil Jensen og fortsætter.

"Det er i særdeleshed er fjerde kvartal der redder indtjeningen. Investeringsresultatet har hjulpet, hvor det var rigtig skidt sidste år er det i modsatte grøft 2019. Det er også det, der gør at de lander bedre på bundlinjen i forhold til 2018," siger han.

Investeringsresultatet endte på 579 mio. kr for 2019 - heraf blev 226 mio. kr. tjent i fjerde kvartal.

Analytiker i Nykredit Ricky Rasmussen kalder overordnet set Trygs regnskab for stærkt, men han hæfter sig ved, at selskabet stadig skal have fokus på sine udgifter.

"Omkostningerne er det, der måske skuffer en lille smule. Men her forklarer de meget godt, at det skyldes primært it-investeringer. Men de vil også være med til at skubbe omkostningerne ned på den lange bane. Det vigtige er, at man fastholder, at man vil lande på ca. 14 pct. i 2020. Så man har fuldt fokus på omkostninger i 2020," fortæller analytikeren.

Aktien skal åbne fladt

Der er altså leveret et i analytikerøjne pænt regnskab, med mange gode takter og et par kritikpunkter. Det vil ifølge Mikkel Emil Jensen fra Sydbank være i takt med det investorerne havde forventet, og han regner ikke med, at Tryg-aktien skal bevæge sig stort, når markedet åbner onsdag.

”Jeg tror, aktien kommer nogenlunde fladt fra start. Den underliggende forsikringsdrift viser et fint momentum og Tryg har sat gang i gode prisinitiativer på industrisegmentet. Investorerne er til gengæld sjældent villige til at belønne for et godt investeringsresultat, fordi det er en meget volatil post,” lyder det fra Sydbanks analytiker.

Hos Jyske Bank vurderer Anders Vollesen, at aktien heller ikke skal ud i de store bevægelser, men han åbner op for, at den godt kan tage et lille dyk.

”Jeg vil tro den godt kan sætte sig en smule. Det kommer an på, om investorerne ser helt ukritisk på den stigende bundlinje, eller om de fokuserer på, at der altså er nogle ting ved selve forsikringsdriften, der stadig kan forbedres," siger han og tilføjer.

"Tryg er et selskab i vækst, og de formår måske ikke helt at leve op til de forventninger, der var til dem i år."

Nye direktører op til regnskabet

Tryg kunne i sidste uge præsentere tre nye direktører, der især skal hjælpe med at drive industriforretningen i selskabet fremad. Et område der ellers har voldet udfordringer - især på grund af presset på priserne i det norske marked.

Tryg mistede 4 pct. af sin toplinje på det norske industrimarked i 3. kvartal 2019, sammenlignet med samme periode året før.

Tidligere på ugen vurderede analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen, at Trygs kundeafgang i Norge kan blive bremset fordi de konkurrerende selskaber Gjensidige og IF-forsikring også er begyndt at hæve priserne på markedet.