Aktionærkrigen i Møns Bank tager til

261450_16_9_large_481.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
09. jul 2013 KL.10:15
Opdateret kl. 14.12 - Der er udbrudt en regulær ordkrig mellem aktionærerne i den lille børsnoterede Møns Bank. Tidligere i dag meldte bankens største aktionær, Henrik Grønhøj, ud, at han har brudt med Møns Banks aktionærforening.

Bruddet kommer efter, at aktionærforeningen har fremsat et mistillidsvotum til bankens repræsentantskab, som Henrik Grønhøj selv en en del af.

Nu bliver hans plads fyldt ud af Jesper Bak, der efter eget udsagn har købt omkring 2 pct. af bankens aktier i sit netværk. Henrik Grønhøj ejer 5,7 pct. af bankens aktier.

Samtidig med sin indtræden i foreningen langer Jesper Bak kraftigt ud efter Henrik Grønhøj og hans afsked med aktionærforeningen.

"Det er mærkværdigt, idet han var tilstede på samme møde som jeg, og hvor det pædagogisk blev gennemgået specielt for ham, hvorfor det måske var en nødvendighed at fremsætte det pågældende mistillidsvotum til repræsentantskabet," skriver Jesper Bak.

Beskyldninger om løgn

Jesper Bak beskylder desuden Henrik Grønhøj for at tale usandt.

"At Hr. Henrik Grønhøj nu trækker sig fra aktionærforeningen, det skal jeg ikke beklage, idet Hr. Henrik Grønhøj åbenbart har samme tendens som ledelsen i Møns Bank til at omgå sandheden lettere lemfældigt. At bankens største aktionær ikke kan bakke op om aktionærforeningen, det siger nok mere om aktionæren end om banken," skriver Jesper Bak.

Jesper Bak afviser desuden Henrik Grønhøjs holdning om, at mistillidsvotummet er uacceptabelt og uværdigt.

"Alt i alt er mistillidsvotummet et acceptabelt, værdigt og et nødvendigt skridt, og man må konstatere, at selve banken synes at være yderst topstyret og udemokratisk," skriver Jesper Bak.

Vagthund overfor bestyrelsen

Aktionærforeningen blev offentliggjort den 20. marts på Møns Banks generalforsamling. Formålet var at være vagthund over for bankens ledelse og bestyrelse. I dag består foreningen ifølge dens hjemmeside af 44 medlemmer med 12,7 pct. af aktierne.

Midt i juni tvang aktionærgruppen bestyrelsen i Møns Bank til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med henvisning til, at foreningen var utilfredse med den måde, hvorpå repræsentantskabet i banken løser sine opgaver.

Med mere end 5 pct. af stemmerne i ryggen, har aktionærerne krav på, at bestyrelsen indkalder til generalforsamling.