Aktionærforening fraråder køb af nordjysk bank

297596_16_9_large_951.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
14. jan 2015 KL.19:18
Lige da sidste kapitel i budkrigen om Nørresundby Bank så ud til at være lukket i, kan der være grund til overvejelse blandt køberne af den nordjyske bank.

Onsdag har Nordjyske Bank fremsat et officielt bud på Nørresundby Bank. Buddet lyder på 335 kroner plus en aktie i Nordjyske Bank, som samlet giver en værdi på omkring 450 kroner.

Men det er alt for dyrt, lyder det fra Niels Aage Larsen fra Dansk Aktionærforening over for DR P4 Nordjylland.

En frygtelig masse penge

"Man skal af med en frygtelig masse penge," siger Niels Aage Larsen til DR P4 Nordjylland.

Selv om aktionærerne i Nordjyske Bank på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften stemte ja til at købe Nørresundby Bank, fraråder Dansk Aktionærforening, at Nordjyske Bank foretager købet.

Ikke kun Nordjyske Bank har været indover budkrigen om Nørresundby Bank. Også Spar Nord har været involveret som interesseret køber - men onsdag har Spar Nord trukket sit bud tilbage på grund af buddet fra Nordjyske Bank.

Udvander aktier


Dansk Aktionærforening mener dog, at budkrigen mellem Nordjyske Bank og Spar Nord har skruet prisen på Nørresundby Bank alt for meget i vejret, og at prisen på banken er blevet for dyr.

"Vi kan ikke anbefale at købe den, for den er meget dyr. Og det vil sige, at aktionærerne i Nordjyske Bank får udvandet deres aktiekapital, fordi aktierne bliver mindre værd," lyder det fra foreningen.

Prisen på Nørresundby Bank er omkring to milliarder kroner. For at fremskaffe nok penge til købet har Nordjyske Bank været en tur forbi Jyske Bank for at låne et større millionbeløb.

"Det er ikke billigt"


Mens Dansk Aktionærforening altså mener, at prisen på Nørresundby Bank er blevet for høj, så mener bestyrelsesformanden i Nordjyske Bank ikke, at der betales en overpris.

"Vi har betalt prisen for Nørresundby Bank. Det er ikke billigt. Så må vi vise, at Nørresundby Bank kan tilføre den indtægt til den fælles bank, så den investering vi laver, den kan forrente sig," siger bestyrelsesformand Hans Jørgen Kaptain til DR P4 Nordjylland.

/ritzau/