Aktionær-glæde i Vordingborg Bank

254842_16_9_large_324.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
27. mar 2013 KL.16:07
En aktie, en stemme.

Det bliver reglen i Vordingborg Bank, hvis bestyrelsen får sin vilje. På gårsdagens generalforsamling foreslog banken, at stemmeretsbegrænsningerne fjernes fuldstændigt.

Læs også: Storaktionærer mod mere magt i Vordingborg Bank

Hidtil har storaktionærer lidt under restriktive stemmeretsbegrænsninger, men et forslag, som fremsættes på en ekstraordinær generalforsamling først i maj måned, sikrer aktionærerne et lige forhold mellem aktieandel og antal stemmer. Og det vækker glæde hos bankens store aktionærer.

Støtter forslag

"Det er noget, vi gerne støtter," siger Henrik Bjerre-Nielsen, adm. direktør i Finansiel Stabilitet, som med godt 14 pct. af aktierne er den største aktionær i Vordingborg Bank, til Børsen Finans.

Han forklarer videre, at han håber, det vil skabe et bedre afkast og sikre mere likviditet i aktien.

"Da vi dels skal minimere de tab, som staten har lidt på bankerne, og hurtigst muligt komme ud af vores investeringer i bankerne, så synes vi, at det passer fint," siger Henrik Bjerre-Nielsen.

Bestyrelsen har lyttet

Også Hans-Jürgen Jensen, som er den tredjestørste aktionær i Vordingborg Bank, er en tilfreds mand. Han har været fortaler for, at stemmeretsbegrænsningerne fjernes.

"Jeg har kæmpet ganske længe for, at stemmeretsbegrænsningen enten skulle helt forsvinde eller liberaliseres. Jeg har ment, at jeg har haft gode argumenter for det, så det var med glæde, at jeg i går kunne konstatere, at mine argumenter har gjort indtryk på bestyrelsen," siger Hans-Jürgen Jensen til Børsen Finans.

Fusion eller ej

Begge mænd ser frem til den øgede indflydelse. Hvad den skal bruges til, er et mere åbent spørgsmål.

"Det har jeg faktisk ikke tænkt helt konkret over. Men det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg synes, det ville være en god ide at skabe en stor regional bank på Sydsjælland, som skulle inkludere både Møns Bank, Lollands Bank og Vordingborg Bank. Og den mening har jeg ikke ændret," siger Hans-Jürgen Jensen.

I Finansiel Stabilitet vil man ikke udtale sig helt så kategorisk, om en fusion er en god ide eller ej.

"Jeg vil sige det sådan, at vi generelt er for konsolidering i banksektoren," siger Henrik Bjerre-Nielsen og tilføjer, at Finansiel Stabilitet tager stilling fra sag til sag, om en fusion er den rigtige vej at gå.

Tre investorer ejer over 5 pct. af aktierne i Vordingborg Bank. Ud over Finansiel Stabilitet og Hans-Jürgen Jensen er det Leif Olsen Invest ApS. Børsen Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra sidstnævnte.