Bjarke Ingels: Hvis du begår denne fejl, kan du godt glemme alt om at tiltrække de største talenter
Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels er gæst i podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde. Lyt til afsnittet her eller på din foretrukne podcast-app.
Foto: Collage: Steven Achiam & Magnus Møller // Grafik: Aslak Kelkka
Executive Af
Jeg mødte Bjarke Ingels for nogle år siden. Det var til en premiere på den amerikanske dokumentarfilm om Lego, Beyond the Brick, hvor jeg var ordstyrer i en debat på scenen.

Bjarke Ingels var i gang med sit livs opgave, det nye Lego Brand House i Billund, og da jeg talte med ham, var det tydeligt, at han forstod den unikke historie i Lego, hvis ledelse var kommet ud af en livstruende krise ved at stille sig det filosofiske spørgsmål: Hvorfor eksisterer vi?

Det var det spørgsmål, der gav mig ideen til min podcast "Topchefernes strategi".

Kun få topchefer kan give et klart svar på det strategiske spørgsmål, og siden jeg startede podcasten, har jeg haft lyst til at spørge Bjarke Ingels: Hvorfor eksisterer hans tegnestue?

Som ventet havde Bjarke Ingels et klart svar: Hans tegnestue eksisterer for "at give form til fremtiden".

Ny sæson af Topchefernes strategi

Med afsæt i den ambition, giver Bjarke Ingels i premieren på 2. sæson af min podcast et sjældent indblik i følgende områder:

1. Hans syn på strategi
2. Hvordan han søger en tæt og fælles forståelse med sine kunder
3. Hvilke kompetencer hans medarbejdere skal have, og hvordan han tiltrækker de dygtigste talenter

I forhold til rekruttering af medarbejdere, kan især én fejl kan få store konsekvenser, mener Bjarke Ingels. 

"Hver gang, vi laver et projekt, hver gang, vi giver form til et fragment af fremtiden, så sender vi et signal til resten af verden, og hvis man er gået for meget på kompromis med, hvem man er og hvorfor man er her, så bliver det et uklart signal. Så ender du med at være uklar i din fremtidige tiltrækning af opgaver, det vil sige, du får en mere og mere bøvlet portefølje af projekter, og så begynder du at tiltrække mere og mere skæve - på den dårlige måde - medarbejderprofiler," siger Bjarke Ingels og fortsætter:

"Når vi sætter et projekt i søen og klipper en snor over, så sender vi et signal til omverdenen om, hvad man kan få lov til at lave, hvis man arbejder for os. De unge bliver tiltrukket af at give form til fremtiden. De drømmer om at være en del af den proces, som ender med at sparke et mesterværk ud," siger Bjarke Ingels.

Intro til podcast-afsnittet

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i hans særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk verden og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?

Har han en særlig metode, når han arbejder sammen med sine kunder? Og hvilke rolle ønsker Bjarke Ingels at spille i den revolution, som han mener, er på vej i byggebranchen?

Du kan høre podcasten herunder. Læser du med via Børsens app, kan du tilgå podcasten HER. Du kan også finde den på din foretrukne podcast-app.

Er dine aktier faldet 10 procent i dag?

Som noget nyt kan man integrere sit eget private aktiedepot på Børsen Investor. Så kan man live se om ens egne aktier er steget eller faldet, mens man er på Børsen Investor for at læse nyheder og se kurser.

Med få klik er man i gang, og så er man koblet på sin investeringsbank og kan altid se den aktuelle værdi af sit aktiedepot, mens man er på Børsen Investor.

Klik her og få integreret dit aktiedepot på Børsen Investor

Er det sikkert at integere sit aktiedepot på Børsen?
Ja, det er sikkert. Du kobler dig selv op på din investeringsbank. Børsen har ikke indsigt i hverken brugeroplysninger, password eller hvilke værdipapirer du har. Og vi anvender samme sikkerhedsstandard for datakommunikation som bankerne.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ATP undres over Mærsk-formands rekordhonorar: "Det er et usædvanligt beløb"

Kæmpe kursdyk for anden dag i streg: Coronafrygt sender amerikanske markeder ned med over 2 pct.

Sampension nedbringer aktieporteføljes klimaaftryk med 20 pct: "Det er den mest effektive måde at arbejde med klima på"

USA: Tiårige rente i laveste niveau nogensinde

Luksusmærker i risiko for at miste op til 40 mia euro i omsætning efter virusudbrud

Aktiestatus i USA: Virusfrygten vender de indledende stigninger til fald

Mærsk får gigantisk grøn kassekredit: Renten er bundet op på CO2-udslip

Anders Dam: Behovet for sparerunder i Jyske Bank afhænger af aktivitetsniveauet

Held med pipelinen kan gøre Zealand Pharma til opkøbsmål