KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement
Bæredygtig

Tak fordi du læser med

Danske Bank og PwC er partnere på Børsen Bæredygtig. Derfor kan vi gøre alle vores artikler på Børsen Bæredygtig frit tilgængelige for alle læsere. Det er medvirkende til, at Børsen Bæredygtigs artikler bliver diskuteret vidt og bredt.

Danske Bank og PwC er også parterne på Børsen Bæredygtig, når vi går live og fremhæver en række af de mest spændende grønne projekter i danske virksomheder i Børsen Bæredygtig Cases.

Danske Bank og PwC har ingen indflydelse på indholdet eller andre redaktionelle valg på Børsen Bæredygtig, der skabes af uafhængige og objektive journalister og i den samme høje kvalitet, som du kan finde i resten af Børsen.

Læs mere om partnerskab.

Ny grøn forperson: Stor mulighed i tættere samarbejde med virksomheder

Erhvervslederen Christian Sparrevohn skal være ny forperson i Rådet for Grøn Omstilling. Den vigtigste opgave bliver at følge organisationens “ambitiøse” strategi til dørs, siger han

Christian Sparrevohn har erfaring med ngo-arbejde i forvejen. Han sidder blandet andet i bestyrelsen i Diversity Works, som er en ngo for minoritetsetniske danskere
Foto: Simon Fals
Christian Sparrevohn har erfaring med ngo-arbejde i forvejen. Han sidder blandet andet i bestyrelsen i Diversity Works, som er en ngo for minoritetsetniske danskere Foto: Simon Fals

Christian Sparrevohn er partner og medstifter i rådgivningsfirmaet The Footprint Firm. Nu tager han over som forperson i Rådet for Grøn Omstilling efter Tue Damsø, som har siddet på posten i otte år.

Hvorfor tror du, at Rådet rakte ud til dig i forbindelse med den ledige stilling som forperson?

“Jeg tror, det er på grund af det arbejde, som jeg har lavet i forbindelse med The Footprint Firm. Det er jo en rådgivningsvirksomhed, der er 100 pct. fokuseret på at hjælpe den grønne omstilling på vej. På den måde kan man sige, at der er den samme mission.”

Hvad ser du som din vigtigste opgave i din nye rolle?

“Rådet har allerede utroligt mange dygtige folk ansat i sekretariatet. Gennem årene er man blevet dygtigere til at udvælge nogle områder, hvor man siger: Her skal vi virkelig påvirke debatten med noget godt. F.eks. omkring cirkulær økonomi, omstilling af energisystemer og transportsektoren. Derfor er min vigtigste opgave at skabe de bedste forudsætninger for, at det arbejde kan lykkes. Der ligger allerede en god, ambitiøs strategi, som forhåbentlig betyder, at Rådet kan præge debatten endnu mere end i dag.”

Er der ting, som skal ændres?

“Ikke som udgangspunkt. Jeg synes, at vores strategi er superskarp i forvejen. For mig handler det om, at vi som bestyrelse understøtter den endnu bedre. Vi skal sikre, at der bliver ved med at være finansiering, gode projekter, og at vi fortsat kan tiltrække og fastholde de bedste kompetencer.”

Jeg tror, at den største udfordring bliver at prioritere, hvad der skal fokuseres på

Christian Sparrevohn, forperson, Rådet for Grøn Omstilling

Ser du et øget behov for tættere samarbejde med virksomhederne i fremtiden?

“Jeg tror, der ligger en stor mulighed i det. Den politiske påvirkning er selvfølgelig vigtig for os, og den bliver ved med at være i centrum. Men at lave partnerskaber med virksomheder og brancheorganisationer og få den indsigt, der ligger i en endnu tættere dialog, det tror jeg kan bidrage til, at man kan fuldføre den grønne omstilling endnu hurtigere. Det er blevet ret tydeligt, at vi ikke har så lang tid at handle i.”

Hvad, tror du, bliver din største udfordring?

“Jeg tror, at den største udfordring bliver at prioritere, hvad der skal fokuseres på. Der er utallige udfordringer i forhold til den grønne omstilling. Nogle af dem skal vi vide en masse om, men vi må også leve med, at der er nogle aspekter af problemstillingerne, som vi ikke kan komme helt til bunds med.”

Hvordan vil du balancere rollerne som partner i et konsulentfirma, der rådgiver virksomheder i grøn omstilling og forperson for en ngo, som fortæller virksomhederne, at de skal gøre mere ved den grønne dagsorden?

“Som jeg ser det, så ligger rollen som forperson langt væk fra den daglige rådgivning, hvor man arbejder med kunder på en helt anden måde. Jeg oplever det ikke som om, at der er så meget konflikt.”

Men du kan vel ende med at tjene penge som konsulent på det, du i din rolle som forperson for Rådet for Grøn Omstilling siger, at virksomhederne skal gøre?

“Det er rigtigt, at Rådet siger, at man skal gøre noget for grøn omstilling. Men det er de færreste af de virksomheder, der beslutter sig for at gøre noget, der hyrer mig og mine kollegaer. De fleste arbejder med det selv eller bringer andre rådgivere om bord. Vi er en lille spiller i den sammenhæng. Det vigtigste – for verden og for The Footprint Firm - er, at der sker noget på den grønne omstilling. På den måde er der ikke en konflikt, og jeg oplever det som ret adskilte verdener i mit professionelle virke.”

Forsiden lige nu