Bæredygtig
Børsen Bæredygtig Cases
Børsen Bæredygtig sætter løbende fokus på de virksomheder, der gør det særligt godt på den grønne front. Børsen vil med Børsen Bæredygtig Cases hylde endnu flere virksomheder, der med konkrete projekter skubber til den grønne omstilling. Har I en grøn case I mener fortjener fokus, kan I indstille virksomheden til at blive en af de særligt udvalgte Børsen Bæredygtig Cases.
BLIV EN DEL AF BÆREDYGTIG CASES
Indstil allerede nu jeres projekter
Børsen Bæredygtig cases er målrettet de mellemstore og store virksomheder. Udvælg og indstil din virksomheds grønne projekt til Børsen Bæredygtig Cases gennem en enkelt onlineformular.
Læs mere og indstil jeres projektIndsendte cases vurderes af Advisory Board
Du kan udfylde din indstilling af flere omgange, men vi skal senest have modtaget den 08.03.2023.
Se Advisory Boardet her50 cases offentliggøres
Bliver din virksomheds grønne projekt udvalgt som et af de bedste, bliver det en del af Børsen Bæredygtig Cases, som bliver offentliggjort i Børsen på print og online.
Find inspiration fra sidste års Cases
Sidste år indstillede 200 virksomheder deres projekter. 50 af dem blev hyldet som Børsen Bæredygtig Cases. I år gentager vi successen.
Find inspiration fra sidste års Cases
Sidste år indstillede 200 virksomheder deres projekter. 50 af dem blev hyldet som Børsen Bæredygtig Cases. I år gentager vi successen.
Bliv klogere på Bæredygtig Cases
Hvad koster det at indstille et grønt projekt?
Det koster ingenting at indstille en virksomheds grønne projekt til Børsen Bæredygtig Cases.
Hvor stor skal virksomheden være for at indstille et projekt og hvor stort skal projektet være?
Børsen Bæredygtig Cases er målrettet de mellemstore og store virksomheder, derfor er det et krav at virksomheden der indstiller sit grønne projekt har en omsætning på minimum 50 mio. Kroner
Intet projekt er for småt at indstille til Børsen Bæredygtig Cases, så længe det er prioriteret af virksomheden og i nogen eller hel grad lever op til følgende kriterier:
- Projektet har en målbar effekt
- Projektet er skalerbart
- Projektet er innovativt
- Projektet har en positiv effekt på omverdenen
- Projektet skal være forretningskritisk
I din indstilling beder vi dig selv angive, hvordan du synes, at jeres projekt lever op til kriterierne
Hvor lang tid tager det at indstille et grønt projekt?
Ansøgningen er ikke tidskrævende. Indstillingen behøver desuden ikke at blive gjort færdig på én gang. Det er muligt at vende tilbage på et andet tidspunkt og færdiggøre indstillingen.
Hvilken type projekter kan indstilles?
Børsen Bæredygtig Cases tager udgangspunkt i EU’s taksonomi for grønne investeringer. Læs mere om taksonomien her . Det vil sige, at projektet i virksomheden skal være placeret inden for et af de følgende seks områder:
- Modvirkning af klimaændringer
- Tilpasning til klimaændringer
- Bæredygtig anvendelse og beskyttelse af vand- og havressourcer
- Omstilling til en cirkulær økonomi
- Forebyggelse og bekæmpelse af forurening
- Beskyttelse og genopretning af biodiversitet og økosystemer
Hvordan indstiller vi et grønt projekt?
Indstillingsproceduren går gennem fem trin:
- Vælg en af de seks kategorier fra EU-taksonomien som overordnet kategori for det grønne projekt fra din virksomhed.
- Udfyld uddybende information om projektet og din virksomhed på de fem faner. Hvis du mangler en oplysning, kan du udfylde de resterende felter, gemme besvarelsen og vende tilbage senere.
- Når du har indsendt din indstilling, modtager du en bekræftelsesmail.
- Vi vender tilbage til alle indstillede virksomheder i april.
Hvordan ved vi, om det grønne projekt bliver blandt de fremhævede Cases?
I vil få direkte besked i løbet af april, hvis virksomhedens grønne projekt bliver udvalgt til at blive en Børsen Bæredygtig Case. Har I ikke fået besked senest 1. maj, er jeres projekt ikke blevet udvalgt som Børsen Bæredygtig Case.
Hvem kan jeg kontakte med spørgsmål om Børsen Bæredygtig Cases?
Hvis du har spørgsmål til Børsen Bæredygtig Cases eller indstillingsproceduren, kan du kontakte Børsen på baeredygtig@borsen.dk .
Kan vi indstille flere grønne projekter?
Ja, har virksomheden flere værdifulde grønne projekter, kan I oprette en indstilling på hver af projekterne, der vil komme med i den samlede betragtning om at blive en Børsen Bæredygtig Case.
Hvor kan jeg hente inspiration til min indstilling?
Børsen Bæredygtig præsenterede i 2022 50 cases, der blev udvalgt i samme kategorier og efter samme kriterier som i år. Du kan læse mere om dem alle og se, hvordan de beskriver sig selv til inspiration for din case her .
Kan vi deltage mere end én gang?
Der er ingen begrænsninger for, hvor mange gang en virksomhed kan deltage, men et projekt kan kun udvælges til Børsen Bæredygtig Case én gang, da den herefter allerede findes i vores samling af projekter til inspiration for andre virksomheder. En virksomhed kan således godt indstille mere end ét projekt det samme år, indstille et nyt projekt det følgende år, eller genindstille et projekt, der har været indstillet, men ikke udvalgt tidligere.
Advisory Board
Børsen Bæredygtig har samlet et advisory board på seks medlemmer, der har været med til at udvikle indstillingsformularen og derudover er med til at udvælge de grønne projekter, der gør en forskel i erhvervslivet og bliver en del af Børsen Bæredygtig Cases. Advisory boardet er sammensat af seks stærke profiler med samlet set årtiers erfaring bæredygtighed og grøn omstilling.

Annette Stube
Executive vice president Sustainability, Stora Enso
Annette har arbejdet med bæredygtig omstilling i store virksomheder både nationalt og internationalt i over 20 år for blandt andet Mærsk og hos Novo Nordisk. Hun har tillige et stort antal tillidsposter bl.a. som officiel rådgiver for den danske regering og som medlem i FN’s ekspertpanel for ansvarlighed. Desuden er hun adjunkt professor ved CBS og Social Impact Fellow ved Haas School of Business, Berkeley. Anette udgav i efteråret bogen “Strategisk bæredygtighed – Den nye ledelsesopgave” om bestyrelsers arbejde med den bæredygtige agenda. Læs interview med Annette Stube her .

Janda Campos
Group director Sustainability Engagement, Grundfos
Janda har mere end 20 års erfaring fra arbejdet med bæredygtighed i forskellige sektorer. Hos Grundfos er hun bæredygtighedsdirektør og leder deres ESG-indsats på tværs af virksomheden.
Tidligere har hun opbygget og stået i spidsen for arbejdet med CSR hos Carlsberg Group som både director og vice president.

Line Berg Madsen
Partner Poul Schmith/Kammeradvokaten
Line er ekspert i juridisk og praktisk rådgivning om bæredygtighed og compliance af både kapitalfonde, industrielle og finansielle virksomheder.
Hun er partner hos Poul Schmith, hvor hun arbejder med due diligence, ansvarlige investeringer, bæredygtig finansiering og FN’s verdensmål i takt med nye lovgivningskrav og interessenters øgede opmærksomhed på ESG (Environment, Social, and Governance). Line er særligt skarp på, hvordan ESG kan tænkes ind i virksomheders compliance, forretningsmodel og værdiskabelse og har tidligere været ansat hos bl.a. PwC og VKR Holding.

Susanne Stormer
Partner, ESG & Sustainability Services, PwC
Susanne er ekspert i bæredygtig forretningsudvikling. Hun rådgiver store virksomheder og bestyrelser om deres omstilling til bæredygtige forretninger indenfor alle aspekter af ESG som klimahandling og cirkulær økonomi, ansvarlige leverandørkæder, respekt for menneskerettigheder, antikorruption, inklusion og mangfoldighed og ansvarlig skat. Tidligere har hun været 12 år hos Novo Nordisk som vice president for Corporate Sustainability. Desuden er hun adjungeret professor ved CBS og gæsteprofessor ved Haas School of Business, Berkeley.

Thomas Høgenhaven
Iværksætter og Impact investor
Thomas er både grøn iværksætter og investor i selskabet Planetary Impact Ventures. Som grøn iværksætter har han bl.a. startet virksomheden Fælleshaverne A/S op med Aarstiderne. Som investor og bestyrelsesmedlem sætter Thomas fokus på grønne startups, som gængse investorer ikke vil sætte penge i. Thomas har tidligere været partner i virksomheden Better Collective op – et fima der tester spiludbydere for brugerne. Her var han meddirektør i ti år og havde han bl.a. ansvaret for virksomhedens strategiudvikling.

Niels Bang Hansen
Direktør Erhvervskunder, Danske Bank
Som direktør for Danske Banks erhvervskunder har Niels været med til øge bankens fokus på rådgivning om bæredygtighed. Sidste år sendte Danske Bank bl.a. flere hundrede medarbejdere i oplæring for at blive bedre rustet til at rådgive bankens erhvervskunder om bæredygtige løsninger og hjælpe dem, med at agere i forhold til de krav om bæredygtighed, der i højere og højere grad stilles til virksomheder fra omgivelserne.
Tak fordi du læser med
Danske Bank og PwC er partnere på Børsen Bæredygtig. Derfor kan vi gøre alle vores artikler på Børsen Bæredygtig frit tilgængelige for alle læsere. Det er medvirkende til, at Børsen Bæredygtigs artikler bliver diskuteret vidt og bredt.
Danske Bank og PwC er også parterne på Børsen Bæredygtig, når vi går live og fremhæver en række af de mest spændende grønne projekter i danske virksomheder i Børsen Bæredygtig Cases.
Danske Bank og PwC har ingen indflydelse på indholdet eller andre redaktionelle valg på Børsen Bæredygtig, der skabes af uafhængige og objektive journalister og i den samme høje kvalitet, som du kan finde i resten af Børsen.
Læs mere om partnerskab.Børsen Bæredygtig hylder grønne frontløbere
Igen i år udvælger Børsen Bæredygtig virksomheder, der rykker ved den grønne omstilling med konkrete projekter.
Børsen Bæredygtig hylder grønne frontløbere
Igen i år udvælger Børsen Bæredygtig virksomheder, der rykker ved den grønne omstilling med konkrete projekter.