Udbombet aktie har sendt 24-årig på sejrskurs i aktiespil
Nicolai Thygesen tabte for et år siden penge på købet af FTE Networks-aktien til sin private portefølje. Selvsamme aktie har nu sendt ham til tops i Børsens aktiespil. Foto: Jonas Pryner Andersen
AVISEN Af
Unge Nicolai Thygesen gik all-in i en lille amerikansk aktie på det helt rigtige tidspunkt. Nu sidder han lunt placeret i aktiespillets førersæde, imens konkurrencen for alvor spidser til

Med et enestående afkast på 447 pct. har 24-årige Nicolai Thygesen forvandlet sine 500.000 fiktive kr. til over 2,2 mio.kr.

Den unge københavner er med 14 handelsdage tilbage, og en afkastforskel på over 300.000 kr. ned til spillets nummer to, "partykiller", favorit til at vinde førstepladsen og de 250.000 kr. Et lykketræf og kendskabet til den lille amerikanske tech-aktie FTE Networks har dannet grobund for det massive afkast:

Følg med i aktiespillet her.

"Jeg købte den privat for ca. et år siden, efter Philip Gunst fra Millionærklubben havde skrevet varmt om den på Twitter - det endte jeg dengang med at tabe en hel del på. Sidenhen har den lykkeligt været glemt. Men for ca. tre uger siden faldt jeg så igen over omtale af aktien på Twitter. Jeg fik tjekket op på den og konstaterede, at den, siden jeg dengang solgte den, var blevet bombet sønder og sammen med et fald på over 90 pct. det seneste år - det var den all-in-aktie, jeg havde ledt efter," siger den smilende CBS-studerende.

"Timing is everything"

I nattetimerne 11. oktober, få timer efter Nicolai Thygesens all-in-handel, blev en større omstruktureringsplan offentliggjort af selskabet - en nyhed, som mildest talt er blevet modtaget positivt hos investorerne gennem de seneste uger, hvor prisen er steget støt.

Nicolai Thygesen, der til daglig læser til cand.merc. FIR på Copenhagen Business School, har fornøjeligt kunne betragte kurshoppet, da han endnu ikke har solgt ud af sin position.

Følg med i aktiespillet her.

Kursen falder dog nu igen en smule, og den udvikling holder debutanten i Børsens aktiespil, der privat har handlet med aktier i fem år, skarpt øje med:

"Jeg har handlet nogle af de her små aktier før og har opdaget, at "hype" på specielt de sociale medier i kølvandet på gode nyheder har tendens til at skabe en sneboldeffekt. Det er derfor, jeg har holdt den i så lang tid nu, " fortæller han.

LÆS OGSÅ: Forudså opjustering i Veloxis

Taktikændring

"Jeg kommer ikke til at sælge og placere det hele i en anden risikofyldt aktie på nuværende tidspunkt. Jeg synes godt, jeg kan tillade mig at spille lidt mere defensivt, hvor jeg måske sætter 50 pct. i kontanter. Så er min chance, at der ikke er andre, der lige pludselig rammer en aktie, som stiger med 3-400 pct., ligesom jeg selv gjorde," forklarer han.

Fredag blev det illustreret, hvor hurtigt situationen kan ændre sig i aktiespillets stilling. Her kunne Nicolai Thygesen nemlig se torsdagens afkastsforspring på over 800.000 kr. til ranglistens andenplads skrumpe ind til ca. 300.000 kr.

Spilleren med det passende alias "partykiller", der nu puster Nicolai Thygesen i nakken, tog således torsdag et kvantespring op ad ranglisten efter købet af aktier i amerikanske Agile Therapeutics. Selskabet steg nemlig her med 270 pct. efter en produktgodkendelse af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Bruger Twitter

For Nicolai Thygesen, der har afsat 20 pct. af sin private portefølje til risikoaktier, er specielt Twitter en vigtig kilde til inspiration i jagten på en guldaktie:

Følg med i aktiespillet her.

"Jeg følger både personer fra Danmark som f.eks. Philip Gunst, men også personer fra udlandet, som skriver om de her lidt mindre aktier. Når jeg så ser en aktie omtalt, slår jeg den altid lige hurtigt op for at se, om det er noget," forklarer han. Placeringen i spillet har også vakt kærestens interesse: "Forleden kom hun hjem og anbefalede en lille aktie, hun havde hørt om - det har jeg ikke oplevet før," slutter Nicolai Thygesen grinende.

 


Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål

Royal Unibrew-boss: "Folk drikker mindre øl, men til gengæld drikker de øl af højere kvalitet"