Tid til en øjenåbner
Flydende filler bliver øjencremen her kaldt. Udover antioxidantbeskyttelse er der en del silikone i, så spar på mængden (ellers fnulrer den). SOS Eye Cream fra Phformula, 635 kr.Glattende maskeplastre med fugtmættende ingredienser og udglattende A-vitamin. FlashPatch Eye Gels ?fra Patchology, ?330 kr. for 30 stk.Kølende roll-on-gel til huden omkring øjnene. Oplagt til sarthudede med fugtmættende hyaluronsyre og det udglattende vækstfaktorprotein EGF. ?Eye Roll-On fra ?Bioeffect, 595 kr. ?XL-nær
AVISEN Af
Huden omkring øjnene er fem gange tyndere end i resten af ansigtet. Men betyder det, at du skal bruge penge på en dyr øjencreme?

Fiks marketingidé, altafgørende rynkefjerner eller bare ligegyldig? Øjencreme er en dyr tilføjelse i toiletskabet, og derfor er det oplagt at spørge, om det rent faktisk virker.

Mens der i udlandet, f.eks. USA, synes at herske en konsensus på øjenområdet om, at man nærmest svigter den sarte hud omkring øjnene, hvis man ikke bruger produkter rettet mod den, er flere danske firmaer anderledes nøjsomme. I en grad hvor danske hudplejeproducenter som eksempelvis Purely Professional, Smuk og Danish Skincare endda har fravalgt øjencreme.

"Huden omkring øjnene har også brug for beskyttende og beroligende ingredienser. Præcist ligesom ansigtet har, men det kræver ikke et separat produkt, når ens ansigtscreme er så mild, at den også kan bruges omkring øjnene", siger indehaver af Danish Skincare, Mads Timmarmand.

Der kan dog alligevel være grunde til at prioritere øjencreme. Som hvis man er ekstra følsom omkring øjnene, typisk i forhold til parfume eller solbeskyttelsesfiltre. Eller hvis man har særlige behov eksempelvis tørre linjer eller en ansigtshud, der generelt er fedtet - bare ikke rundt om øjnene.

Tynd hud ved øjnene

For kosmetiker Daniela Fraser fra hudplejeklinikken Complete Me i København er der ingen tvivl. Hun har med sine 48 år ingen nævneværdige rynker omkring øjnene og tilskriver det minimassage og brug af øjencreme, lige siden hun var 23 år gammel.

Og hun er bestemt ikke alene. Det amerikanske begreb eye-aging er ved at få fodfæste, hvis man kigger på mængden af nye øjencremer i øjeblikket. Det er da typisk også omkring øjnene, at huden først begynder at slå folder, blive mere tør og måske ligefrem kreppet. Grunden er, at huden her er tyndere - mellem tre og fem gange så tynd som i resten af ansigtet. Men selvom det betyder, at der er brug for ekstra hjælp til at holde på fugten, så er det ikke sikkert, at løsningen er en decideret øjencreme.

"Hvis du har normal eller tør hud, så rækker det fint at smøre et ekstra lag af din normale ansigtscreme på huden omkring øjnene," siger professor og hudlæge Peter Bjerring.

Er ens hud derimod til den fedtede side og bliver plejet med oliefri produkter, så giver det mening at bruge en ekstranærende øjencreme. Eller hvis linjerne generer og ens normale ansigtscreme udelukkende giver fugt og beskyttelse. Her er Peter Bjerrings råd at smøre med A-vitamin (serum, creme eller plastre) om natten og UV-beskyttelse i kombination med antioxidanter om dagen, ligesom stædige rynker kan mildnes af en nålerulle - de såkaldte derma rollers.

Massage med fingerspidserne

Til gengæld kan brug af en øjencreme føre noget andet med sig, der faktisk hjælper. Nemlig den afslappende trykpunktsmassage, som Daniela Fraser har praktiseret i mere end to årtier:

"Lav en drænende massage, mens du smører øjencreme på, ved at trykke forsigtigt på huden hele vejen rundt om øjet med fingerspidserne dér, hvor det øverste af kindbenet mærkes under øjet og på brynsbenet over øjet. Hold trykket et par sekunder hver gang".


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Momsbombe i EU: 1100 mia kr ryger på gulvet

EU-præsident tror stadig på kompromis om brexit

Advarsel fra finanshus: Handelskrig mellem USA og Kina kan ende i økonomisk koldkrig

Danske Bank kan tilbagekalde bonusser: Thomas Borgen fik 4,7 mio fra 2009 til 2015

Fredagens aktier: Vestas og Ambu i store stigninger - Danske Bank i markant dyk

May banker pundet ned med afvisning af EU's tilbud: "Det vil være en dårlig aftale"

Danske Bank sendt til bunds - mens Ambu strøg i vejret

Lars Seier om dødt Formel 1-projekt: "Det er uforskammet og flabet over for os, for at sige det, som det er"

Den største udskiftning på Wall Streets indeks siden 1999 sker i aften