AVISEN Af
Med placeringer lige i nærheden og et lignende produktsortiment har Normal været med til at skærpe konkurrencen med Matas alvorligt de seneste år.

Men nu optrapper Normal krigen yderligere ved at indføre cremer og parfume fra de kendte modehuse. Produkter, der udgør en væsentlig del af salget hos Matas.

"Vi begynder at implementere dyre cremeserier og dufte, som kunderne har brug for, men som de køber andre steder i dag," siger Torben Mouritsen, adm. direktør i Normal.

Og produkterne - som han endnu ikke er klar til at afsløre mærkerne på - vil blive solgt til en pris, der er markant under konkurrenternes, forklarer direktøren.

"Hvis kunderne kan spare 30-50 pct. på de dyre cremer, så tror jeg, at de kommer over til os. Det bliver mange af de kendte topcremer og dufte," siger Torben Mouritsen. Han var selv med til at stifte i Normal, der åbnede sin første butik i Silkeborg i 2013. Siden har butikkerne bredt sig over hele landet, ligesom man har fået hul på det norske marked.

Har skabt prispres

Og Torben Mouritsen mener, at Normals fordel er, at kæden ikke har nogen direkte konkurrenter, men at man stjæler kunder fra flere aktører i detailbranchen.

"Vi står stærkt, for vores butikker ligner ikke dagligvarekæder eller dem, som folk typisk betegner som vores konkurrenter som f.eks. Matas. Vi har selvfølgelig skabt et yderligere pres på priserne," siger Torben Mouritsen.

I 2016 rundede omsætningen 665 mio. kr., og ifølge Torben Mouritsen er forventningen, at selskabet runder 1 mia. kr. i omsætning i dette regnskabsår, som er blevet forskudt, efter Bestseller-ejer Anders Holch-Povlsen købte aktiemajoriteten sidste år.

Torben Mourtisen mener, at Normal har fundet en niche, men understreger, at der konstant er brug for at udvikle forretningen med nye produkter.

"Vi kommer også til at tage håndkøbsmedicin ind. Det er noget, vi har testet i 18 butikker, og det har været en succes. Vi kommer også til at tage lys og servietter ind og mobiltilbehør som mobiltelefonopladere. Det handler om hele tiden at finde ud af, hvad det er, kunderne efterspørger." I begyndelsen var der udelukkende tale om parallelimport, men i dag er det ikke længere så entydigt.

Ikke købt billigere ind

"Vi har trods alt fået en størrelse nu, hvor vi er begyndt at være interessant for mange af de etablerede producenter. Jeg tror ikke nødvendigvis, vi har købt billigere end de store kæder, men vi sparer nogle andre steder, og vi har ikke ret mange medarbejdere ansat, men de har et stort ansvar og kan tage hurtige beslutninger," siger Torben Mouritsen. Og det er vigtigt at forsætte på den måde, for ellers har Normal ikke en fordel i forhold til konkurrenterne.

"Hvis du får en god idé og først skal til at tale med alle mulige andre om det, kan der hurtigt gå for meget tid med det. Hvorfor skulle det blive bedre af at tale med mange om det? Vi skal prøve ting af, og hvis det ikke virker, så virker det ikke. Men så har vi gjort forsøget," siger han.

moel@borsen.dk

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktieanalysechef om vild udmelding fra Ryanair-boss: SAS er ikke på vej mod konkurs

Tidligere Brøndby-direktør ejer mursten for snart en halv milliard: "Vi skulle bare have købt løs med bind for øjnene"

Analyse: Jyske Bank har mistet en kronprins

Storbanker fastholder Genmab-optimisme efter studiedata: Nordea skærer estimater

Mobilepay udvider i Finland: "Vi tror, at 2019 bliver et gennembrudsår"

Sydbank: Disse selskaber tror vi mest på - andre risikerer en på lampen

Analytikere: Tegn på vending for kinesiske aktier

Carnegies chefstrateg om Italien: "Udviklingen er meget, meget farlig"

Ryanair-chef langer ud efter konkurrenter med dyster spådom: SAS eller Norwegian vil gå konkurs denne vinter