Klar, parat, start!
Paul Schatteles holder sammen med holdet en kort pause efter to km. Her får de en briefing om, hvordan dagens træning kommer til at forløbe.
AVISEN Af
Kan benene blive klar til at løbe 100 kilometer i det skotske højland? Det spørgsmål vil ti deltagere på Børsens løbehold kunne svare på om fem måneder. Nu starter træningen frem mod det udfordrende mål

Se frem, læn dig frem. Brug armene til at holde balancen. Og så ned ad bakken i høj fart med små, hurtige skridt. Ingen grund til at være nervøs for at vride rundt på underlaget af grene, sten og mudder. Ingen grund til at frygte en brat afslutning på motionslivet i løbesko.

Indrømmet, det er lettere sagt end gjort, både mentalt og teknisk. Men nu er i vi gang. Om fem måneder er Gribskovs skovstier erstattet med klipper og bjergstier i det skotske højland. Og på det tidspunkt skal ben og kroppen i øvrigt være klar til at løbe 100 kilometer på tre dage.

Sammen med ni andre løbere og et trænerteam fra Running26 er skoene snøret til årets udgave af Børsen R26 Master Performance.

Det lyder måske en kende ambitiøst, men reelt er drivkraften at give deltagerne en unik mulighed for oplevelse, fællesskab og naturligvis en fysisk udfordring. Lysten til at løbe i den mere rå natur, hvor det handler om at gennemføre mere end at vinde, har lokket deltagerne om bord.

Ømme ben og stærkt netværk

Deres baggrunde er vidt forskellige. Flere har prøvet kræfter med maratondistancen, men det er ingen forudsætning for at gennemføre. Sten Pedersen, statsautoriseret revisor, Inforevision, ser frem til ømme ben, en stor naturoplevelse og stærke relationer.

"Det er ikke hver dag, jeg får sådan en mulighed for at udfordre mig selv på det fysiske og mentale plan og samtidig indgå i en stærk gruppe. Det vil kræve fokus i træning og i Skotland for at gennemføre," forudser han.

Kirsten Ejlskov Jensen, der er selvstændig konsulent, løbetræner oftest alene og har fået smag for trailløb og løb i bjerge. Muligheden for et træningsfællesskab er hendes væsentligste grund til at være med.

"Jeg har i andre fælles træningsforløb oplevet, at det giver en ekstra dimension at dele udfordringer og oplevelser med andre på et hold," siger hun.

Deltagerne får et personligt løbeprogram fra Running26 tilpasset niveau, tid og evner. Det sikrer, at krop og hjerne er klar til udfordringen.

Paul Schatteles, salgschef i Pernixdata, har løbet i blot to år.

"Jeg elsker at sætte nye ekstreme, personlige mål, som alligevel klares i fællesskab. Om turen går til Skotland eller Sorø spiller ingen rolle for mig. Det er rejsen undervejs, jeg er mest optaget af," forklarer han.

Peter H. Christensen, it-chef i Sund & Bælt, ser frem til naturoplevelsen, fællesskabet og at få testet sine fysiske og mentale grænser. Umiddelbart virker det både uvirkeligt og abstrakt at skulle gennemføre 100 kilometer trailløb i Skotland. Men rammerne til at nå målet er ideelle, forklarer han.

"Konkurrenceelementet er ikke et parameter, der indgår i gennemførelsen ? og det passer godt til min mentalitet," siger han.

Diana Juhl, Hjortholm Kostskole, håber, at det er muligt at inspirere andre til at leve drømmene ud. Hun har været med ved tidligere Master Performance-ture til Island og Marokko.

"Skotland bliver en kæmpe udfordring, men jeg elsker mål. Det giver mit liv fokus. Jeg er meget motiveret og glæder mig til de næste fem måneder sammen med det bedste team og de andre deltagere," siger hun.

Første gang med trailløb

Den 41-årige digitale iværksætter Simon Goldschmidt har ikke løbet trailløb før og blev derfor fristet til at være med.

"Jeg glæder mig til forberedelserne sammen med hele gruppen samt den tilpassede træning op til turen. Jeg regner naturligvis med, at det bliver tre fysisk og mentalt meget udfordrende dage, men at naturen, det enestående landskab og resten af gruppen gør det til en helt unik og inspirerende oplevelse," forklarer han.

Simon Goldschmidt er ikke den eneste, der skal lære noget om trailløb. Koncentrationen lyser ud af alle deltagerne ved den første fællestræning, især når det går nedad på stierne i Gribskov. Fællesskabet tager allerede form, idet man venter på hinanden og kommer med opmuntrende bemærkninger og bifald, når et nedløb er gennemført.

Der skal løbes mange kilometer i bakker, før deltagerne er klar til Skotland. De første er nu klaret.

ufha@borsen.dk

LÆS MERE om Børsen R26 Master Performance bit.ly/1VhnT51

SE også Præsentation af holdet bit.ly/1NkmySz

NYT AFSNIT Kristian Thulesen Dahl (DF) har sat statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) i en særdeles prekær situation. Sådan lyder vurderingen fra Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon, efter Kristian Thulesen Dahl onsdag trak en streg i sandet og meddelte, at partiet ikke vil komme Socialdemokratiet til undsætning. Hvor efterlader det Mette Frederiksen og hendes muligheder for at komme til magten? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co."Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Corydon: Thulesen Dahl har forladt Mette Frederiksen ved alteret

Analytikere forventer medvind til Mærsk i skyggen af handelskrig - men "det vil overraske mig helt vildt, hvis der kommer en opjustering"

Markedet lukker: Handelsstrid og svage PMI-tal præger rødt marked - Mærsk faldt inden regnskab

Kina: USA skal rette op før forhandlinger om handelsaftale kan fortsætte

Formand for lokalbankerne: Vi er blevet skydeskive for pressen, politikere og offentligheden

Amerikanske PMI-tal skuffede voldsomt i maj

H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Aktieåbning i USA: Chipproducent fortsætter ned i rødt marked

USA parat til at sortliste flere kinesiske tech-virksomheder