Det kan man lære af DHL-casen
"Man skal være indstillet på, at man samarbejder med partnere på godt og ondt," betoner DHL-direktør Claus Lassen. Pr-foto
AVISEN Af
Det er med stor succes, at transport- og logistikfirmaet DLH har ageret navnesponsor for DHL Stafetten, som over de seneste år har vokset sig til over 200.000 løbere rundt om i Danmark. Men hvad kan man lære af forretningscasen?

Ifølge hestens egen mund, adm. direktør i DHL Express, Claus Lassen, er den vigtigste lærdom betydningen af et godt partnerskab.

"Den største læring er, at man skal være indstillet på, at man arbejder med partnere – på godt og ondt. Man skal være opmærksom på, at man presser på i det rigtige tempo. Og det synes jeg, vi er lykkes med, med de partnere, vi har haft," siger Claus Lassen.

"Vi har også været gode til at lade vær med at gå for hårdt til værks med brandingen og det rent kommercielle, men også give plads til andre vigtige formål såsom at hjælpe idrætsforeninger," siger han.

Claus Lassen ønsker ikke sætte beløb på hverken DHL's investering i stafetten eller det afkast, som firmaet vurderer investeringen kaster af sig. Men "det er en fantastisk eksponering," fortæller Claus Lassen.

Kontinuitet er afgørende

Ifølge sportsøkonom Kenneth Cortsen fra Aarhus School of Business er en medforklarende faktor i succesen, at DHL har været sponsor på arrangementet i over 20 år.

"Vi har jo at gøre med et kommercielt partnerskab, som har en langsigtet tidshorisont. I denne her tid, hvor forbrugerne har paraderne oppe i forhold til de budskaber, de bliver eksponeret for, kan sponsorer ofte vinde en masse ved et langsigtet engagement," siger Kenneth Cortsen.

"DHL har vist et engagement i den her event over længere tid, og dermed får de også det positive værdimatch, som de kan bruge strategisk," siger han.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Veldrejet junior-Mercedes til den lille familie

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

Manden bag historiens største konefinte: "Jeg har skiftet Mercedesen ud med en 12 år gammel Renault"

Trekking i junglen omkring Chiang Mai: Rå natur i rigelige mængder

Uber får kæmpeinvestering før børsnotering

Efterforsker: Kortslutning kan være årsag til Notre Dame-brand

Kontroversielt forbud mod shorting i Wirecard er ophævet