Danmark får nu sin første offentlige sag, der kan sætte spørgsmålstegn ved aktieanalytikeres uafhængighed, når de rådgiver i investeringer. Igennem en lang årrække har ledende medarbejdere i analysefirmaet Alfred Berg investeret privat i attraktive ejendomsprojekter sammen med de øverste topchefer i TK Development.
De har købt ejendomme ud af TK, så de nu ejes af bl.a. en tidligere direktør og analysechef i Alfred Berg.

»Det lyder klart som om, man ikke kan lægge den store vægt på de analyser. Det er noget snavs,« siger professor i erhvervsstrafferet på Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, i en umiddelbar kommentar til sagen.

Den i branchen meget kendte analysechef Torben Danielsen er én af ejerne i Ejendomsinteressentskabet Sagahus, hvor også TK-toppen er privat medejer af bl.a. parkeringshuset på en af Københavns bedre adresser på Vesterbrogade i København ved Iso-supermarkedet.

Torben Danielsen forlod Alfred Berg i 2001 efter at have tjent en formue på bonus ved som analysechef at skabe høj omsætning i aktier. Det var bl.a. køb og salg af TK-aktier, som han analyserede og skrev om i flere år - også da han blev inviteret ind som medejer i Sagahus.

Læs hele artiklen i dagbladet Børsen

Se mere på Pleasure Pleasure.dk