Det sker i dag: Fokus på nøgletal
Foto: Arkiv: Scanpix
Det skal du holde øje med Af
Nøgletal fra Eurozonen
Euro-landene offentliggør nøgletal for handelsbalancen i april og majs forbrugerpriser sammenlignet med sidste år. Eurozonens økonomi står i et vadested. Torsdag annoncerede Den Europæiske Centralbank, at den som ventet fortsætter indtil september med at gå i markedet med 30 mia. euro hver måned. Derefter reduceres opkøbene til 15 mia. euro i årets sidste måneder og afsluttes derefter. Den første renteforhøjelse fra det nuværende renteniveau på-0,40 pct. kommer tidligst til sommer 2019.

Fokus på Japan

Efter et to-dages møde i Den Japanske Centralbank er det forventningen, at centralbanken vil komme med en udmelding, om fremtiden for den japanske rentepolitik. Der har været særlig fokus på udviklingen af den japanske inflation, som i april faledt ned på 0,7, hvilket er det mål på 2 pct. som centralbanken har sat sig. Japan har kæmpet med deflation, kaldet 'den japanske syge'.

Nøgletal fra USA

Fredag byder på centrale nøgletal fra USA. Det drejer sig om industriproduktionen og kapacitetsudnyttelse for maj. Den amerikanske økonomi bliver netop nu nøje overvåget eftersom den amerikanske centralbank står i begreb med at gøre op med den lempelige pengepolitik, der har hersket de senere år.