TV2-vært bliver USA-korrespondent for DR
Johannes Langkilde flytter til Washington til sommer for at blive USA-korrespondent for DR
Foto: Scanpix
Medier Af
Opdateret kl. 11.12 - Vært på TV2 Nyhederne Johannes Langkilde bliver ny USA-korrespondent for konkurrenten, DR. Men der også trafik den anden vej - for Hammerslag-vært Peter Ingemann skifter til TV2.

Hos DR afløser Johannes Langkilde Steffen Gram, der  til sommer vender hjem til DR i Danmark for at blive nyhedsvært på det nye DR2. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

"Korrespondentjobbet i USA er på alle måder et drømmejob, som jeg gennem mange år har ønsket mig. Politisk og kulturelt er jeg meget fascineret af det enorme land, og jeg glæder mig til at få det store privilegium at rapportere derfra til danskerne," siger Johannes Langkilde i pressemeddelelsen.

Johannes Langkilde er 35 år og uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2004. Lige siden har han været ansat på TV 2, hvor han været studievært på TV 2 Nyhederne siden 2006.

På TV2 Nyhederne bliver han afløst af Mikal Kamber, der i forvejen er vært på TV2 News. Han vender dermed tilbage til TV2's nyhedsflagskib, som han forlod for fem år siden.

Hammerslag-vært til TV2

Samtidig meddeler TV2, at de har kapret DR-værten Peter Ingemann, der er kendt fra Hammerslag.  Hos TV2 skal han stå i spidsen for TV2's nye Jyllands-satsning på udviklingen af nye tv-programmer, som har udgangspunkt vest for Storebælt, til både TV 2s hovedkanal og TV 2 Fri.

"Jeg har været rigtigt glad for at lave "Hammerslag", men jeg vil også noget andet og mere. Jeg har også mange ideer og forslag til programmer, som kunne være spændende at realisere, og når en kanal som TV 2 tilbyder, at vi skal prøve, hvad det kan udvikle sig til, kan jeg ikke sige nej - det bliver fantastisk spændende,"  siger Peter Ingemann i en pressemeddelelse.