Indonesiske regioner vil hæve mindstelønnen
Foto: Scanpix
Indonesien Af
Flere indonesiske regioner heriblandt Jakarta og Øst-Kalimantan overvejer at hæve mindstlønnen med 30 til 50 pct. næste år. Men det risikerer at skræmme virksomheder ud af landet, mener landets hovedorganisation for arbejdsgiverforeninger.

Det skriver Bloomberg News.

I Jakarta overvejer politikerne at hæve mindstelønnen til næsten 2 millioner rupah svarende til lidt over 1200 kr., efter at flere fagforeninger i sidste måned protesterede og krævede en højere løn.

På nuværende tidspunkt er mindstelønnen lidt over 900 kr.

Frygter Kina

Men stigningen vil få flere virksomheder til at flygte fra landet, siger Sofjan Wanandi, formand for hovedorganisationen for landets arbejdsgiverforeninger.

"Nogle virksomheder vil flytte på grund af af de her protester. Vores lønninger er næsten på samme niveau som de kinesiske. men vi skal sammenholde det med, at i Kina arbejede man 46 til 48 timer og ugen, her er det kun 40 timer," siger Sofjan Wanadi.

Økonomien vokser

Den indonesiske økonomi er vokset mere end 6 pct. i de sidste otte kvartaler. I årets tredje kvartal er indenrigsinvesteringer steget 33 pct., og investeringer fra udlandet er steget med 22 pct.

Repræsentanter fra det indonesiske erhvervsliv, medarbejdergrupper, akademikere og den indonesiske regering forhandler for tiden under det såkaldte lønråd om lønstigningerne.

Jakarta forventes at tage en beslutning den 20. november.

Se mere på Pleasure Pleasure.dk