Østre Gasværk udelukker DR's Smagsdommerne
Vært for Smagsdommerne på DR2, Adrian Lloyd Hughes, ærgrer sig over, at Østre Gasværk har stoppet samarbejdet.
Foto: Scanpix
Medier Af
Skuespillerne på teatret Østre Gasværk vil nu ikke længere byde anmelderne fra DR2-programmet Smagsdommerne velkommen i stykket "Dæmoner".

Ifølge Peter Oliver Hansen, der spiller med i stykket, sker det, fordi Smagsdommernes anmeldelser simpelthen er for "usaglige, overfladiske og unødvendigt grove."

"Mange af dem, som anmelder teater i Smagsdommerne, har ingen kærlighed til genren, fordi de beskæftiger sig med noget helt andet til hverdag. Deres kritik er ikke konstruktiv, men snarere usaglig og overfladisk," siger Peter Oliver Hansen til DR Kultur.

Han husker specielt én episode, som gjorde ham kritisk over for programmet. Sangerinden kaldte ifølge ham musicalen Mamma Mia for "noget lort."

"Det er hun selvfølgelig i sin gode ret til, men jeg synes ikke, hun gik ind på præmissen om, at når det er en Abba-Musical, så skal den også anmeldes som en Abba-Musical. Det synes jeg er usagligt," forklarer Peter Oliver Hansen.

Adrian Hughes ærgrer sig

Værten fra Smagsdommerne, Adrian Lloyd Hughes, ærgrer sig over skuespillernes beslutning, da det samtidig betyder, at programmet ikke vil få mulighed for at anmelde teaterstykket i tv-programmet, da det så ikke er muligt at få billeder og lyd fra stykket.

"Jeg synes ikke, at Smagsdommerne er usaglige, og det ærgrer mig da, at vi ikke må komme ud og se stykket. Men vi accepterer deres beslutning. Dels fordi vi ikke vil starte en krig imellem dem og os," siger Adrian Lloyd Hughes.

DR-værten erkender, at Smagsdommerne er overfladisk, da panelet kun har to minutter til at levere deres dom.

"Men jeg er ikke enig i, at vi ikke tager kunsten seriøst. Vi gør det bare på en anden måde, hvor vi henvender os til lidt flere end den højkulturelle elite, som bor i København," siger han.

/ritzau/

Se mere på Pleasure Pleasure.dk