Medier Af
Kulturminister Per Stig Møller farer i flint over Socialdemokraten Henrik Sass Larsen ambitioner om at stække visse medier i Danmark.

"Det er et meget, meget uhyggeligt forslag. Det betyder, at en rød regering vil sidde og sortere medierne, kunsterne og kulturpersonerne efter politisk farve. Det bryder med alt det, vi har bygget op om armslængde og om, at kulturlivet og demokratiet skal leve frit og uden diktat fra politikerne," siger kulturministeren til politiken.dk.

Reaktionen kommer efter, at Henrik Sass Larsen i dag har gjort sig til talsmand for, at visse dele af pressen er blevet så borgerlig, at han gerne så blandt andet mediestøtten fjernet. Sass Larsen langer især ud efter Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Børsen.

Læs: S-profil i kulturkamp mod borgerlige medier

Per Stig Møller ser det som en krænkelse af ytringsfriheden og demokratiet. Den konservative medieordfører, Rasmus Jarlov, har også i formiddag truet med at aflyse forhandlinger med Socialdemokraterne om medieforliget til efteråret.

"Vi må opgive at få et bredt forlig, hvis de kommer ind i forhandlingerne med et ønske om at fordele støtte efter sindelag", siger Rasmus Jarlov han til politiken.dk.