Jens Rohde fyret fra TV2 Radio
Foto: Scanpix
Opdateret kl. 10.35 - TV2 Radios omstridte direktør Jens Rohde er blevet fyret, oplyser TV2 News. Dermed faldt hammeren, efter han mere eller mindre frivilligt gik ind i valgkampen til fordel for Venstre.

Nyhedschef for radiostationen Susanne Moll bliver konstitueret som ny direktør. Hun har en fortid i DR, hvor hun har styret Københavns Radio og P3 Nyhederne.

Ifølge Ritzau var det tvivlen, der fældede Jens Rohde som radiodirektør, og konstitueret TV2-direktør Anders Kronborg havde allerede taget beslutningen om at fritstille Jens Rohde - han ville vente til efter valget.

"Vi kunne ikke leve videre med tvivlen, om Jens Rohde driver politik eller radio. Tvivlen opstod efter Ekstra Bladets artikel lørdag. Vi har ikke taget stilling til, om historien er rigtig eller forkert. Historien kunne ikke skrives uden Jens Rohde, og det var det, der var afgørende," sagde Anders Kronborg i en kommentar til opsigelse af Jens Rohde ifølge Ritzau.

Jens Rohde har øjensynligt medvirket som kilde til en artikel i Ekstra Bladet om socialdemokraten Henrik Sass Larsen, der fremstilles som spion for Venstre ved valget i 2005.

Rhode afviser beskyldninger

Den nu tidligere radiodirektør Jens Rohde tager fritstillingen fra TV2 til efterretning, skriver Ritzau. Han afviser samtidig i en pressemeddelelse at have udnyttet sin position til at fremme politiske holdninger.

"Jeg har aldrig bidraget til, at der kan sættes spørgsmålstegn ved TV2's redaktionelle uafhængighed og troværdighed. Jeg har alene i den verserende sag bekræftet oplysninger og oplevelser fra min fortid på Christiansborg og ikke på nogen måde udtalt mig holdningsmæssigt eller ageret politisk. Min bekræftelse af oplysningerne i Ekstra Bladet lørdag den 9. november blev ikke bragt på TV2, men i et medie, som er TV2 uvedkommende," skriver Jens Rhode.

TV2 Radio har langt fra levet op til målsætningerne om en lytterandel på 15 pct. Samtidigt har flere af stationen værts-profiler forladt TV2 Radio efter kort tid.

Nu er de op til nyudnævnte TV2-direktør Merete Eldrup at få TV2 Radio gjort økonomisk selvforsynende og mere synlig i radiolandskabet.