Trusler gav mundkurv til Jens Rohde
Foto: Scanpix
Medier Af
Sagerne hober sig op for radiodirektør Jens Rohde, hvis dage på TV2 Radio synes talte.

Mens han afventer TV2-ledelsens dom over hans fremtid som direktør for TV2 Radio, kan dagbladet Børsen berette om endnu en sag, hvor Jens Rohde ikke har udfyldt sin rolle til direktionens tilfredshed.

På baggrund af en række "grove henvendelser" til offentlige myndigheder fik Jens Rohde i foråret besked om, at al kommunikation mellem ham og offentlige instanser skulle godkendes af TV2's direktion.

Ifølge Børsens oplysninger har Jens Rohde blandt andet i ophidsede vendinger truet Radio- og Tv-nævnets formand, Christian Scherfig, med at tage nævnets arbejde op over for Jens Rohdes tidligere politiske kollegaer i regeringen.

"Jeg ved ikke noget om deciderede trusler, men det er korrekt, at vi var utilfredse med den måde, Jens Rohde kommunikerede med offentlige myndigheder på. Hans sprogbrug var ganske enkelt for groft," siger Anders Kronborg, daværende økonomidirektør og nuværende konstitueret direktør for TV2.

Han bekræfter, at han i foråret krævede, at al kommunikation mellem Jens Rohde og blandt andet Radio- og Tv-nævnet skulle godkendes af ham, og tilføjer, at det herefter blev bedre.