Svindlernes slaraffenland

Forretningsfolk fra Østeuropa bruger systematisk danske skuffeselskaber til at dække over svindel, hvidvask og uforsvarlig forretningsdrift. Børsen stiller de næste uger skarpt på de professionelle aktører, der hjælper dem med at etablere sig i Danmark, og myndighedernes kamp for at dæmme op.

Læs artiklerne

Hvad kan vi danskere?

Børsen sætter fokus på de virksomheder i lokalområder, der har afgørende betydning for lokalområdets succes. Følg med i avisen og på vidanskere.borsen.dk

Grøn modvind

Store fund af skifergas og olie i bl.a. USA har markant ændret grundlaget for investeringerne i vedvarende energi. Børsens korrespondenter beskriver konsekvenserne for bl.a. den danske eksport af energiteknologi.

Læs artiklerne

Vækstplan dk

Skattesags kommission

Tre topjurister arbejder på fuldtid frem til marts 2014 med at komme til bunds i skattesagen, som handler om, hvor vidt nogen lækkede fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts personlige skatteforhold. Og om der har været politikere, som har forsøgt at påvirke Skats behandling af sagen.

Læs artiklerne

Opgør om købmændenes milliarder

Børsen afdækker opgøret i den stenrige købmandsfond KFI, hvor den magtfulde direktør Marcus Choleva er blevet suspenderet af bestyrelsen.

Læs artiklerne


ØKONOMERNES DOM

Børsen har i juni 2012 gennemført en rundspørge om de mest aktuelle emner i den økonomiske debat blandt mere end 100 danske topøkonomer på universiteterne, i bankerne og i organisationerne. Læs her om rundspørgens resultater.

Læs artiklerne

DANSKE ERHVERVS SKANDALER

De største skandaler har sat varige fodaftryk på dansk erhvervsliv. Læs i denne artikelserie om, hvorfor store koncerner pludselig kollapsede, hvad læren af skandalerne er, og hvor hovedpersonerne er i dag.

Læs artiklerne

Brydekamp med Afrika

Det tabte kontinent er på vej frem. Flere afrikanske lande oplever høj økonomisk vækst, og det åbner nye muligheder for danske virksomheder. Men Afrika er også et minefelt af korruption, bureaukrati og ustabil politisk styring.

Læs artikler

Grønland ved en skillevej

Grønland ønsker mere selvstændighed fra Danmark, også økonomisk. Visionerne er store, men hvad er realiteterne?
Børsen er taget til Grønland for at finde ud af, hvad erhvervslivet slås med på verdens største ø. 

Læs artiklerne

Roskilde festival

Følg med Børsen foran og bag scenerne på årets Roskilde Festival. Og mød nogle af dem, der får det hele til at lykkes og spille. Børsen er tilstede både i avisens spalter, på borsen.dk og med BørsenTV.

Læs artiklerne

Fonde under lup

En stor del af de danske fonde er som en lukket bog uden indsigt i strategi, økonomi, beslutningsprocesser og ledelsesprincipper. Børsen retter søgelyset på nogle af de tungeste og mest hemmelighedsfulde ejere af dansk erhvervsliv.

Læs artiklerne

jorden rundt

Børsen drager de næste ti måneder jorden rundt for at hjælpe virksomhederne med at få gang i salget.

Gå til Jorden rundt temaside

Læs artiklerne

Inv. foreninger under lup

Børsen sætter fokus på de danske investerings- foreninger, der forvalter stadig flere af danskernes penge. 800.000 danskere har i dag investeringsbeviser for mere end 300 mia. kr.

Læs artiklerne

ARVINGERNE

Børsen sætter i en ny artikelserie spot på arvingernes indtræden i toppen af de familiekontrollerede virksomheder - en ofte følelsesladet balancegang mellem pligter og evner, ambitioner og faktiske resultater.

Læs artiklerne

Cibor%striden

Efter afsløring af manipulation med den tilsvarende rente i Storbritannien er der i Danmark opstået usikkerhed om, hvordan den danske rente fastsættes fair. Hvis du er den der betaler Cibor-rente har du en interesse i en lav Cibor-rente, hvis du er den der modtager Cibor-renten er du interesseret i, at renten er høj

Læs artiklerne

BANKVERDEN I OPBRUD

Bankerne presses fra alle sider. Kunderne ændrer adfærd og presser indtjeningen i bund, mens fortidens synder stadig udløser enorme tab. Samtidig vælter ny, barsk lovgivning ned over bankerne, der må kæmpe indædt for markedsandele i en skrumpende sektor.

Læs artiklerne

Højt spil

Hver uge lader Børsen Investor en eller flere eksperter komme med et bud på den korte - men risikofyldte - vej til den store gevinst.

Læs artiklerne

Dansk film i krise

Dansk film bader sig i priser og blitzlys ude i verden, mens bundlinjerne blinker blodrødt. Børsen sætter i denne serie spot på de økonomiske problemer i filmbranchen, hvor hver tredje filmproducent i dag er truet af konkurs.

Læs artiklerne

Børsens CEO Survey

Konjunkturmålingen fra Greens Analyseinstitut har været gennemført i mere end 20 år og er den største private konjunkturmåling i Danmark. Hvert kvartal bliver topcheferne spurgt om udviklingen i dansk økonomi og en række andre aktuelle emner.

Læs artiklerne

Kampen om Sydkorea

Med nye frihandelsaftaler kæmper både EU og USA om at få fodfæste i Korea, en a gegionens tigerøkonomier og verdens 15.-største økonomi. Et dansk erhvervsfremstød med kronprins-parret og tre ministre skl sikre dansk gevinst.

Læs artiklerne

Bykongerne

Erhvervsudviklingen uden for hovedstaden halter. De større byer i provinsen lider hårdt under krisen, der koster arbejdspladser, lukker fabrikker og skræmmer iværksættere væk. Der er hårdt brug for lokale kræfter med pengepungen i behold. Børsen retter søgelyset mod nye og gamle formuer og nye og gamle bykongers betydning for erhvervslivet i provinsen.

Læs artiklerne

Vækst, hvad, hvor

Store dele af erhvervslivet er på katastrofekurs, og gældskrisen har lukket den politiske gavebod. Derfor skal der tænkes nyt. Børsen går forrest, og giver i en ny artikelserie læserne ideer, inspiration, værktøjer og modeller til vækst, så flere kan knuse krisen.

Læs artiklerne

Gazelle

Siden 1995 har Børsen hvert år kåret Danmarks vækstelite. Gazellerne er de virksomheder, der løber hurtigst, springer højst og trodser krisetiderne.
Selv om pilen i dansk økonomi har peget nedad i de sidste fire år, er der alligevel 833 virksomheder i årets gazelleflok.

Læs artiklerne

Stein Bagger

Sagen om Steen Gude

Børsen følger sagen mod Steen Gude, der er anklaget for skyldnersvig, groft bedrageri og groft skattesvig.

Læs artiklerne

Kina vil i superligaen

De største kinesiske virksomheder er i fuld gang med at etablere sig i den globale superliga. Børsens korrespondent Pia Elers beskriver i en ny serie de kinesiske gigant- virksomheder, der truer Vestens dominans.

Læs artiklerne

SOMMERINTERVIEW

Børsen har talt med partilederne om regeringens første tid ved magten. Mener de, at politikken er så dårlig, som meningsmålingerne tyder på? Og hvad mener partilederne om dansk økonomi? Læs flere interviews med partiledere i sommerens løb.

Læs artiklerne

DANSK MODE KRYMPER

De seneste års økonomiske krise har været en overlevelseskamp for den danske modeindustri. Svage tøjmærker er bukket under, og de stærke ruster sig til en barsk fremtid. Læs om vinderstrategier i en af dansk erhvervslivs tungeste eksportindustrier

Læs artiklerne

DE UNGE LØVER OG LØVINDER

De investerer, de satser, og de vil selv. Børsen sætter fokus på arbejdsomme løver og løvinder i dansk erhvervsliv. De bider sig fast, de slipper ikke byttet, og de sætter kursen mod vækst. Tag med med landet rundt og hils på en række af landets unge ledere, der er uddannet i medvind, men skal lede i modvind.

Læs artikler

INVESTORSKOLEN

Hver mandag tilbyder Børsen Investor en tur på skolebænken, hvor eksperter fra en række finansielle virksomheder påtager sig rollen som lærer og øser ud af deres viden på en måde, så alle kan forstå det.
Du finder Investorskolen på bagsiden af Børsen Investor.

Læs artiklerne

KINESISK STATSBESØG

Hu Jintao kommer som den første kinesiske præsident nogensinde på officielt statsbesøg i Danmark 14.-16. juni. Kina buldrer frem på verdensscenen som den nye økonomiske supermagt ved siden af USA. Det rummer masser af muligheder - men også trusler for dansk erhvervsliv.

Læs artiklerne

Skæbnemøde for euroen

Kravet til de 27 statschefer ve EU-topmødet er enorm: Løs gældskrisen, der truer euroen og 60 års arbejde med at integrere Europa.

Læs artiklerne

Gældskrise

Størrelsen af den offentlige gæld i først og fremmest en række EU-lande og USA skaber massiv uro i markederne og voksende frygt for en ny recession. Børsen beskriver krisens konsekvenser.

Læs artikler