KØB SENESTE NYT KURSER Køb Abonnement

En effektiv arbejdsplads: styrk samarbejdet med teambuilding

Foto: Pexels

På en arbejdsplads er det essentielt, at alle tandhjul kører som smurt. Desværre er det lang fra alle steder, at det bare køre derud ad. Der kan være mange grunde til sådan et problem, men ofte bunder det i, at medarbejderne har et dårligt sammenhold, og derfor også arbejder dårligere sammen. Et god bud på en løsning er derfor, at forsøge at styrke dette sammenhold og samarbejde. Hertil kan teambuilding være en stor hjælp. Det garanterer ikke, at alle problemerne forsvinder, men det vil i en eller anden grad løsne op og styrke relationerne – hvilket aldrig er en ulempe. Læs med her og find inspiration til teambuling-aktiviteter, der kan styrke din arbejdsplads.

Virksomheder med speciale inden for teambuilding

Der findes et hav af muligheder inden for teambuilding, og selvom du har helt sikkert prøvet et par stykker af dem gennem dit skole-, studie- eller arbejdsliv, kan det være lidt af en mundfuld at kaste sig ud i på egen hånd. Heldigvis findes der efterhånden en del udbydere af arrangementer inden for teambuilding rundt om i Danmark, som kan løfte byrden fra dine skuldre.

En af disse udbydere er AWA Teambuilding. De har et bredt udvalg af forskellige events: indendørs teambuilding, udendørs teambuilding, musik og kunst teambuilding, og mad og drinks teambuilding. Med sådan et udvalg er det muligt at finde aktiviteter, som passer til netop din størrelse og type af virksomhed.

Inden for indendørs teambuling kan du kaste dine ansatte ud i escape rooms, virtual reality, curling eller måske et kontormysterie. Udendørs teambuling kan byde på laser battle, GPS-challenge, 3-kamp, bueskydning og mange andre spændende aktiviteter. Skal I udfordres på den musikalske eller kunstneriske side kan du blandt andet vælge mellem linedance, et stomp event eller think art. Under den sidste kategori – mad og drinks – kan din virksomhed komme på diverse madlavningskurser og kokkeskole.

Tag ud i naturen

Naturen er det perfekte sted at tage hen, når virksomheden skal rystes tættere sammen. Du kan vælge, at I skal bruge en enkelt dag i naturen sammen, men du kan også gøre det til en kortere eller længere overnatningstur. Inkluderer du overnatning, er der allerede lagt an til nogle oplagte teambuling-aktiviteter som at sætte en lejr op, finde spiselige ting i naturen, fiske, bygge et bål og lave mad.

Andre ting som kan inkluderes i en eller flere dage i naturen, er blandt andet aktiviteter på vandet. Herunder er roning en oplagt teamøvelse. Det kræver både tålmodighed og god kommunikation at styre sådan en på vandet. Tilbage på land har du også mulighed for at arrangere et O-løb, hvor alle poster indeholder mindre teambuilding-opgaver.

Et firmaarrangement krydret med teambuilding-aktiviteter

Hvis din virksomheder er et af de steder, der sjældent stabler sociale aktiviteter på benene, kan du også begynde teambuilding-rejsen med at stable et par firmaarrangementer på benene, som er betydeligt mere uformelle end mandagsmøderne. I starten kan det muligvis være svært at få folk med på idéerne, fordi de netop ikke er vant til, at din virksomhed kaster sig ud i sådanne projekter. I disse tilfælde kan det være en god idé at lægge nogle af arrangementerne i selve arbejdstiden og ikke som frivillige aktiviteter i fritiden. Når først de ansatte får smag for hyggen, kan du tage det skridtet videre og byde på initiativer uden for arbejdstiden også.

Det behøver ikke at være et stort stykke arbejde at arrangere en teambuilding-øvelse eller -arrangement. Det kan være en times brætspilscafé, kaffesmagning, workshop i latteart eller en konkurrence om, eller hvilket hold der bygger det bedste tårn ud af kuglepenne. Det kan også være noget helt andet. Det vigtigste er ikke, hvad I laver, men at I kan grine sammen og komme lidt tættere på hinanden.

Forsiden lige nu