Slagelse Kommune vil sætte strøm til onboarding

 Case

Arbejdet med at implementere en digital platform, der skal være en del af Slagelse Kommunes onboarding af nye medarbejdere, er i fuld gang. Kommunens HR-center påbegyndte for flere måneder siden jagten på en platform, hvor det var muligt at målrette kurser til specifikke faggrupper og følge med i den enkelte medarbejders progression.

De havde ikke regnet med, at de allerede havde en løsning i kommunen, de kunne bruge til formålet.

“Vi var klar over, at it-afdelingen brugte Børsen Academy til onlinekurser i Office og som en vidensportal for alle medarbejdere, men vi vidste ikke, at platformen kunne mere. Da vi fandt ud af det, valgte vi at arbejde videre med den platform. Det giver rigtig god mening, at vores digitale onboarding hænger sammen med de andre e-learning-værktøjer, vi allerede har i kommunen,” forklarer Danni Wulff, chef for HR i Slagelse Kommune.

Onboarding skal opgraderes
HR-centeret i kommunen ønsker helt overordnet at opgradere onboarding til både ledere og andre nye medarbejdere. Introduktionen skal udvides fra papirer, intranet og fysiske møder.

“Vores onboarding for ledere har bestået af todageskurser, hvor vi gennemgik Powerpoint-slides med alle vigtige informationer. Det er voldsomt meget materiale, man skal igennem på få dage. Ved at sætte strøm til den viden, de skal have, kan vi dosere den. Nye medarbejdere får den relevante viden på det rigtige tidspunkt,” fortæller Danni Wulff.

Arbejdet med at sætte strøm til dele af kommunens introforløb betyder, at nye medarbejdere nemmere og hurtigere kan tilgå den læring, de har behov for.

“Vi vil gerne tilbyde nye medarbejdere flere digitale indgange til læring, både via tekst, billede og video. Og via en digital platform kan vi strukturere læringen, så det er tydeligt for medarbejderen, hvad de enkelte kurser indeholder. Og med denne digitale løsning kan vi også sekvensere læringen, så al info ikke kommer på dag ét, men når medarbejderen er klar,” siger Danni Wulff.

Digitale kurser er en del af en samlet pakke
”Når en organisation går i gang med at opbygge et digitalt onboarding-kursus, er det vigtigt, at man tænker over, hvordan det samlede onboarding-forløb skal være, for de onlinekurser skal ikke stå alene; de skal supportere en samlet proces, der tager imod nye medarbejdere,” forklarer Rasmus Fløe Mølbak, der er e-learning-konsulent hos Børsen Academy.

Han understreger, at opgaven med at strukturere et samlet onboarding-forløb er stor, da processen har tråde ud i hele organisationen.

”Vi samarbejder med Slagelse Kommune om at udvikle deres onboarding-forløb. De er eksperter i deres personale, og hvilke informationer der er vigtige at videregive. Og vi har på den anden side stor erfaring med, hvordan man sætter strøm til materiale, der før er blevet præsenteret på papir på fysiske kurser,” siger Rasmus Fløe Mølbak.

Og arbejdet med at digitalisere dele af onboardingen betyder, at kommunen har fået lejlighed til at gennemgå og rydde op i de eksisterende traditioner, de havde på området.

“Vi er simpelthen blevet mere skarpe nu. Forløbet har givet os mulighed for at tænke os om pædagogisk i forhold til, hvordan vi møder nye medarbejdere,” tilføjer Danni Wulff.