Home: E-learning gør efteruddannelse mere fleksibel

 Case

Ejendomsmæglere har en travl hverdag, hvor de veksler mellem at sidde på kontoret og være ude hos kunderne. Over en periode på to år skal Homes ejendomsmæglere, der alle er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening, deltage i 24 lektioners efteruddannelse. Og det kan være svært at få tid til, når hverdagens arbejdsopgaver også fylder.

“Før i tiden tilbød vi kun medarbejderne fysiske tilstedeværelseskurser. Nu har vi en mere fleksibel løsning, hvor en del af efteruddannelsen sker ved hjælp af blended learning og herunder en del e-learning, hvor medarbejderne selv bestemmer, hvor og hvornår de tager undervisningen,” siger Anne-Mette Stender, der er HR-chef i Home.

E-learning er inden for de sidste fem år blevet en integreret del af Home University, der er med til at sikre, at mæglerne får den efteruddannelse og undervisning, der er nødvendig for at bibeholde et højt fagligt niveau i branchen, og Børsen Learning Centers platform danner rammen om kædens digitale læring.

Fordele ved e-learning “Vi har taget en stor del af teorien fra de fysiske kurser og flyttet den ud som e-learning, så mæglerne er bedre forberedte, når de møder op, og de får mere ud af kurserne, hvor instruktøren kan fokusere på at bringe teorien i spil gennem praktiske cases. På den måde bliver undervisningen og træningen langt mere effektiv,” siger Anne-Mette Stender.

Ved at skære ned på den fysiske undervisning og satse på blended learning (kombination af e-learning og fysiske kurser) kan mæglerne undgå at bruge rejsetid til og fra et kursus flere gange om året. Mæglerne kan selv bestemme, hvornår det passer dem at tillære teorien online. Måske har de en ledig halv time sidst på dagen på kontoret? Eller måske vil de hellere blive klogere hjemme fra sofaen med deres tablet eller smartphone?

Og netop fleksibiliteten ved e-learning kan højne brugernes motivation for at lære, forklarer Anders Bo Hansen, der er produktchef i Børsen Academy.

“E-learning er et medie, der i høj grad lægger op til, at medarbejderne bruger den tid, der er nødvendig for den enkelte. Man er ikke tvunget til at bruge en halv dag på et kursus i faste rammer. Medarbejderne kan tilgå undervisningen, når de har tid, lyst eller behov for kompetenceudvikling. Den fleksibilitet er en af de helt store fordele ved e-learning,” siger han.

Skræddersyede løsninger
Home har flere undervisningsforløb liggende på Børsen Learning Centers digitale platform, og der kommer hele tiden nye til. Kurserne er skræddersyede og kan nemt opdateres, hvis der er behov for det. Home administrerer selv alle kurserne.

“I udgangspunktet stod vores it-afdeling for implementeringen på et tidspunkt, hvor vi havde brug for et it-introduktionsprogram. I dag, hvor systemet er langt mere intuitivt, kan den enkelte instruktør på alle vores kurser nemt bygge e-learning-moduler til et kursus, der enten kan stå alene eller opfølges med et tilstedeværelseskursus,” siger Anne-Mette Stender og tilføjer:

“Platformen er nem og brugervenlig at finde rundt på, og vi har mulighed for at udarbejde kurser, der både indeholder video, animation eller screendumps, så den onlinetræning bliver så relevant og interessant som mulig.”