Teknisk analyse: Det fortæller stærk stigningstakt dig
Foto: Colourbox

Teknisk analyse: Det fortæller stærk stigningstakt dig


I Investtech har vi forsket i aktier og i trends og set, at aktier som ligger i stigende trendkanaler i gennemsnit vil stige 2,3 procentpoint mere end markedet i løbet af de næste tre måneder.

Men hvad sker der, hvis en aktie bryder op gennem taget i trendkanalen? Vil aktien reagere tilbage eller vil den stige endnu hurtigere?

Forskingen viser, at en aktie som bryder op gennem trendtaget i gennemsnit vil udvikle sig 2,6 procentpoint bedre, end resten af markedet de næste tre måneder. Brud op fra stigende trendkanaler er dermed et signal om en endnu hurtigere stigningstakt.

Denne gange har vi set på tre aktier, som alle er brudt op fra stigende trendkanaler, noget som statistisk har medført en stærkere stigningstakt. For dagligt opdaterede analyser af alle danske, svenske og norske aktier, kan du læse mere om vores analysetjenester her

Analyserne er skrevet på baggrund af lukkekurserne 28. maj 2018.

 

Rockwool International B er brudt op fra en stigende trendkanal, noget som signalerer stærkere stigningstakt. Aktien forstærkes yderligere af positiv volumenbalance og høj RSI-værdi.

Der ligger ikke modstand over dagens kursniveau, og ved reaktioner tilbage er der støtte i trendtaget. Baseret på teknisk analyse fremstår Rockwool derfor som en god købskandidat.

 

Royal Unibrew brød først op gennem den tidligere modstand ved 400 kr., og yderligere op gennem taget i den stigende trendkanal, som blev indledt for halvandet år siden.

Bruddene indikerer yderligere stigning, og der ligger ikke modstand over nuværende kurs. Positivt momentum styrker aktien yderligere på kort sigt, og ud fra en teknsik analyse er Royal Unibrew en spændende købskandidat.

 

SimCorp er steget kraftig de sidste to uger, og kursen er brudt op fra den stigende trendkanal som strækker sig tilbage til december.

Bruddet indikerer stærkere stigningstakt. Positiv volumenbalance, det vil sige højere omsætning på dage med kursstigning, end på dage med kursfald, viser, at køberne er mere aggressive end sælgerne. Det styrker aktien yderligere på kort sigt.

Derudover er RSI-værdien høj, og det viser, at der er stærkt positivt momentum i aktien. De tekniske forhold ligger dermed til rette for yderligere stigning for SimCorp.

Annoncen er p
roduceret af Investtech og opdateret løbende i samarbejde med Børsen Creative

AnbefaletForsiden lige nu


Før regnskabet lander - stabilt kvartal i skyggen af hvidvasksag

Titusinder af TDC-kunder hænger stadig hos konkurrenten

Politisk flertal letter krav til økologisk landbrug i tørken

Aktier: Mærsk, FLS og Genmab holdt C25 i plus

Væksten i salget af elbiler taber sit tempo

Misser over 700 ture dagligt: Sådan prioriterer Dantaxi 4x48 kunderne

Republikanere overvejer resolution efter Trumps møde med Putin

Legendarisk investor skruer op for gaveregnen

Npinvestor-direktør efter kursklø: Vi slås så blodet løber