Tre positive aktier... og en negativ

Tre positive aktier... og en negativ

I denne uge har vi set nærmere på tre aktier som er teknisk positiv, hvor en har givet købssignal efter brud på rektangelformationen og en har brudt op fra stigende trendkanal. Vi ser også på en aktie som har brudt sidste støtteniveau, og som i følge teknisk analyseteori skal fortsætte videre ned.

Analysene er skrevet på baggrund af slutkursen mandag 9. april. De tekniske billeder kan imidlertid ændre sig, hvis kursene bryder de givne niveauer, så hvis man tænker på at handle, anbefales det at tjekke, hvordan kursen ligger nu i forhold til for eksempel støtte og modstand. Også støtte og modstand, samt trendlinjer, kan ændre sig, og nye formationer kan dannes fra den ene dag til en anden. For dagligt opdaterede analyser af alle danske, svenske og norske aktier, kan du læse mere om vores analysetjenester her 

Jeudan steg kraftigt sidste halvdel af marts, og er brudt op fra en stigende trendkanal. Sådanne brud åbner for en endnu stærkere stigningstakt fremover. Bruddet forstærkes af positiv volumenbalance, som viser, at køberne er mere aggressive, end sælgerne, og ofte er villige til at gå op i pris for at handle hurtigt, i stedet for at vente på en eventuel reaktion tilbage. Også den høje RSI-værdi forstærker det positive billede. Høj RSI-værdi viser, at der er stærkt momentum i aktien, og den indikerer videre opgang. Der ligger ikke modstand over dagens kursniveau, mens der ved reaktioner tilbage er støtte i trendlinjerne, samt nede ved 793 kroner. Baseret på teknisk analyse anses Jeudan som en god købskandidat.

 


Vestas Wind Systems
faldt kraftigt i november, men er kommet noget tilbage, efter at kursen ramte bunden i slutningen af november. I løbet af de seneste måneder har kursen dannet en stigende trendkanal, og videre opgang indenfor denne indikeres. Kursen er også brudt op gennom den tidligere modstand ved 430 kroner, sådan at der nu er støtte ved dette niveau. Aktien nærmer sig trendloftet, og skulle kursen bryde op gennem dette, omkring 446 kroner, vil det åbne for en endnu stærkere stigningstakt.

Næste modstandsniveau ligger ikke før ved 563 kroner, det vil sige næsten 30 pct over mandagens slutkurs. Vestas Wind Systems anses for at være teknisk positiv, men hvis kursen skulle reagere ned og falde under 390 kroner, vil det tekniske billede være negativt.

 


Rockwool B
har over længere tid bevæget sig indenfor en stigende trendkanal. Dette viser, at der i lang tid har været en overvægt af købere. Statistisk vil aktier, som ligger i stigende trends, fortsætte med at stige, sådan at en fortsat positiv udvikling indikeres. Der ligger ikke modstand over dagens kursniveau, mens der er god støtte ved 1740 kroner ved en eventuel reaktion ned.

Efter en noget mere sidelæns bevægelse fra medio februar til begyndelsen af april, dannede kursen en rektangelformation. Denne formation er nu brudt, og videre stigning til 1955 kroner eller mere er signaleret.
Rockwool B fremstår derfor som en spændende købskandidat baseret på teknisk analyse.

 


D/S Norden
har vist negativ udvikling det seneste halvår, og flere tidligere støtteniveauer er brudt. Aktien viser i tillæg en faldende trend. Mandag slutter kursen under trendgulvet, og dette åbner for en endnu hurtigere faldtakt. Der ligger ikke støtte under dagens kursniveau, mens aktien vil møde modstand omkring 107 kroner ved reaktioner op. Lav og faldende RSI vidner om svagt momentum i aktien, og svækker det negative billede yderligere. D/S Norden framstår derfor som en salgskandidat basert på tekniske forhold.

 


Annoncen er produceret af af Investtech i samarbejde med Børsen Creative 10. april 2018

AnbefaletForsiden lige nu


Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien

Novo-konkurrent skrotter udvikling af vægttabsmiddel

Feds topchef: Ingen røde alarmsignaler i finansmarkedet

Aktier: Danske Bank pressede C25 i minus trods hop til Mærsk

Thomas Borgen: Derfor har vi ansat ny compliance-chef fra Deutsche Bank

Fed-chef advarer mod handelskrig og protektionisme