Disse aktier vil fortsætte stigningen

Disse aktier vil fortsætte stigningen

I Investtech har vi i en længere årrække studeret nøje, hvordan aktier i stigende trendkanaler har udviklet sig i forhold til resten af markedet. Alt i alt har vi kigget på 350.297 signaler fra tendenserne på de nordiske børser i perioden 1996 til 2015, og Københavns Fondsbørs fra 2005 til 2015.

Aktier der lå i stigende trendkanaler på Københavns Fondsbørs fortsatte i gennemsnit med at stige med en årlig stigningstakt på 22,7 pct. Det er 9,9 procentpoint mere end den gennemsnitlige børsudvikling i perioden.

I denne artikel har vi undersøgt tre aktier, som alle er inden for stigende trendkanaler. Analyserne er skrevet ud fra lukkekursen mandag den 19. februar. Grafer og automatiske analyser af aktierne opdateres dagligt her.

Bang & Olufsen viser stærk udvikling inden for en stigende trendkanal. Fortsat positiv udvikling indikeres, og det positive trendbillede forstærkes desuden af positiv volumenbalance. Positiv volumenbalance betyder, at aktien købes oftere på dage med kursstigninger end på dage med kursfald. Dette viser, at kursen stiger på dage med mange købere, fordi køberne overbyder hinanden for at få fat i aktierne. På dage med få købere og kursfald falder omsætningen. Sælgerne vil altså hellere vente med at sælge end at gå ned i pris for at få solgt sine aktier. Der er ingen modstand over dagens kursniveau, mens der ved reaktioner tilbage er støtte i trendgulvet på 137 kroner. Bang & Olufsen anses teknisk positiv.
 
Kursen i Ørsted ligger tæt på gulvet i en stigende trendkanal. Yderligere stigninger inden for kanalen indikeres, og dagens kursniveau kan være en god indgangskurs. Positiv volumenbalance og et godt match mellem kurs og volumen forstærker det positive trendbillede og gør aktien til en god købskandidat baseret på teknisk analyse. Ved yderligere stigning er modstanden ca. 388 kroner, mens der ved reaktioner tilbage er støtte på omkring 331 kroner.
 
Topdanmark ligger inden for en stigende trendkanal, der strækker sig over et år tilbage i tiden. Forskningen viser imidlertid, at kursen vil stige yderligere, uanset hvor længe aktien har været inden for trendkanalen. Yderligere stigning indikeres. Kursen har ikke modstand over dagens niveau, og ved reaktioner tilbage, er der støtte ved 272 kroner. I midten af januar blev der udløst købssignal fra rektangelformation, da kursen steg over 275 kroner, og selvom kursmålet på 287 kroner er nået, fortsætter formationen med at signalere kursstigninger.

Produceret af Børsens kommercielle afdeling 20.02.2018 og opdateret løbende i samarbejde med Investtech

AnbefaletForsiden lige nu


Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Biotekkomet stiger 40 pct efter gennembrud i kamp mod dødelig muskelsygdom

Har Danmark verdens bedste restaurant? Det bliver afgjort i aften

Analyse: Per Banks store plastikoperation

Kineserne svarer igen på amerikansk toldmur: "Trump ved, at han er oppe mod en formidabel modstander"

Aktier: Mærsk og DSV blev trukket ned af ulmende handelskrig

Her er Mette Bocks ultimatum til de røde partier: Tag imod det eller forlad medieforhandlingerne

Nets køber polsk e-betalingsselskab for 550 mio kr

Jyske Bank sender ny investor-robot i kamp mod Danske Banks June - og bliver en tand dyrere