Her er årets nordiske vinderaktier

Vi har set på, hvilke aktier som kan blive årets nytårsraketter. Det er aktier, som baseret på fire statistiske kriterier, som skal gøre det bedre end børsen de kommende uger.

Kriterierne, som vi lægger vægt på, er hidtil negativ udvikling i år, lav likviditet, høj volatilitet og tekniske forhold.

Negativ udvikling
Tanken er at aktier med svag udvikling frem til december ofte får et ekstra knæk frem mod jul. Det kan hænge sammen med, at investorer vil realisere tab, og pynte porteføljer før regnskabet gøres op. Derefter får de samme aktier en god optur mod slutningen af december og i januar.

Små selskaber
Statistik viser, at aktier med 0,5 til 10 mio. kr. i daglig omsætning i januar stiger mere end aktier med over 10 mio. kr. i daglig omsætning. I december er det modsat, da det der er aktierme med over 10 mio. kr. i omsætning, som stiger mest.

Volatile aktier
Højvolatile aktier, det vil sige aktier, hvor kursen ofte svinger meget fra dag til dag, gør det statistisk dårligere end børsen i december, men meget bedre end resten af markedet i januar.

Tekniske signaler
Som for resten af året, benyttes også tekniske forhold som trends og kursformationer, samt varselsignaler og indikatorer som volumen og momentum. Disse forhold siger noget om, hvilke aktier markedet anser for at være positive.

Der er få aktier, som passer på alle kriterierne, men baseret på de ovennævnte kriterier, har vi fundet frem til nogle aktier, vi mener, kan blive denne sæsons nytårsraketter i Danmark, Sverige og Norge:

I Danmark er det blandt andet Veloxis Pharmaceutical og Columbus aktier, som kan blive nytårsraketterne denne gange. Begge aktier har nu reageret op fra faldende trendkanaler og dannet støtte under dagens kursniveau. I tillæg er volumenudviklingen god, noget som styrker aktierne yderligere på kort sigt.

 

 

Blandt de svenske aktier er Oscar Properties Holding og Gunnebo spændende kandidater, mens Solon Eiendom og Questerre Energy skiller sig positivt ud i Norge.

Produceret af Børsens annonceafdeling og opdateret løbende i samarbejde med Investtech

AnbefaletForsiden lige nu


Tryg vil give syv håndplukkede startups et boost med nyt træningsprogram

Helle Ib: Selskabsskat er trukket ind på regeringens udlignings-bord

Yankee med europæisk islæt

Store cigarer og firbenede tidsmaskiner i det vestlige Cuba

De amerikanske aktier slutter ugen som den værste i to år: "Der er adskillige ting i gang lige nu, og ingen af dem er gode"

Fra Ringsted til Shanghai: Kineserne storkøber danske koteletter, mørbrad og pølser på nettet

Sticks'n'sushi vil have os til at drikke mere sake: Børsen tog til prøvesmagning

Donald Trumps straftold har skabt massive aktiefald. Er handelskrigen skudt i gang?

Facebook-aktien er usikker som aldrig før: "Jeg ville absolut ikke købe den i denne shitstorm"