Fire biotech-aktier, der går op - og ned
Foto: Investtech

Fire biotech-aktier, der går op - og ned

Bioteknologi-aktier kan stige jævnt over lang tid, men de kan også falde kraftigt, hvis det viser sig, at medikamenter ikke er så gode eller lovende i test, som man første troede eller håbede. Det sidste oplevede både aktionærerne i Bavarian Nordic og i Zealand Pharma i år, mens aktionærerne i Bioporto har set kursen stige jævnt gennem året. Kursen på Bioporto er nu steget med omkring 67 pct. siden udgangen af 2016.

 

Bioporto ligger inden for en bred, stigende trendkanal. Der indikeres yderligere stigning. Kursen ligger nær trendgulvet samt nær støtten ved 3,30 kr. Det åbner for en reaktion op samtidig med, at der ikke ligger modstand over dagens kursniveau. Aktien forstærkes derudover af positiv volumenbalance, det vil sige, at aktien omsættes mere på dage med kursstigninger end på dage, hvor kursen falder. Bioporto fremstår derfor som en god købskandidat, men den lejlighedsvis lave omsætning i aktien kan gøre, at det kan være vanskeligt at købe aktier uden at presse kursen.

 

Bavarian Nordic
 blev næsten halveret i løbet af en enkelt dag i september, da selskapet meddelte, at vigtige kliniske test blev stoppet. Kursen steg noget de følgende dage, men begyndte så at falde igen, og kursen er nu på det laveste niveau siden slutnigen af 2016, og otte pct. lavere end ved starten af 2017. Den stigende trend er brudt, og det samme er de tidligere støtteniveauer ved 265 og 234 kr. Aktien tester nu støtten ved 220 kr. Skulle kursen bryde ned gennem dette niveau, vil et nyt, negativt signal udløses. Indtil videre anses aktien for at være teknisk neutral, så længe kursen ligger mellem 220 og 234 kr. Daglig opdateret analyse af Bavarian Nordic og alle de andre danske, svenske og norske aktier, finder du her

 


Genmab er brudt ned fra en opadgående trendkanal. Det er ikke et signal om kursfald men indikerer svagere stigningstakt end tidligere. Kursen er også brudt ned gennem et par støtteniveauer, og næste støtteniveau er nu omkring 1140 kr. Aktien, som indtil videre er steget næsten to pct. i 2017, anses nu for at være teknisk svagt positiv.

 


Zealand Pharma faldt kraftigt efter brud på en hoved-og-skuldre-formation i starten af november, og selv om kursmålet på 88,50 kr. er nået, signalerer formationen fortsat negativ udvikling. Kursfaldet har også ført til, at aktien er brudt ned fra en opadgående trendkanal. Zealand Pharma tester nu støtten ved 87 kr. Det kan give en reaktion op, mens brud ned gennem dette niveau vil være en nyt, negativt signal. Negativ volumenbalance svækker aktien yderligere på kort sigt og gør, at aktien fremstår som teknisk negativ. Zealand Pharma er indtil videre faldet 17 pct. i 2017.

Produceret af Børsens annonceafdeling og opdateret løbende i samarbejde med Investtech

AnbefaletForsiden lige nu


Nina Smith: "Det er meget uheldigt, at fokusset på at øge væksten ser ud til at være ved at forsvinde"

Grød-ejer udskyder udlandet: "Jeg har været ekstremt naiv"

Politisk tvivl om fremtid for uddeling af breve

Det skal du vide om aktiemarkedet fredag

Mens du sov: May nægter at svare på, om hun vil stemme briterne ud af EU i dag

USA's børser tog en pause efter gårsdagens optur

Ingeniører køber stort op blandt arkitekter

DI: Tysk trussel mod dansk EU-indflydelse

Lego-familie på opkøb i it-firma med 75 freelancere