Kritiske niveauer for tre OMX C20 Cap-aktier
Foto: Investtech

Kritiske niveauer for tre OMX C20 Cap-aktier

Børsen i København har brudt den stigende trendkanal, og det udløste salgssignal efter brud ned gennem gulvlinjen ved 1157 point i en rektangelformation, da børsen lukkede fredag d. 15. september.

Da børsen åbnede igen efter weekenden, sluttede kursen ni punkter længere oppe i forhold til fredagens lukkekurs, og sluttede på 1162 point.

Salgssignalerne er dermed ophævede i denne omgang, men en nyt brud under 1157 points vil være et nyt salgssignal. Så længe kursen ligger mellem gulvet ved 1157 point og taget ved 1180 point, indikeres der yderligere horisontal udvikling mellem disse niveauer, mens brud op gennem modstanden ved 1180 point, vil være et signal om yderligere kursstigning til over 1200 point.

Her finder du dagligt opdateret graf, som viser, hvordan OMX C20 Cap ligger i forhold til de kritiske niveauer.

Selv om børsen er i en afventende fase, findes der både gode købskandidater og meree usigekre aktier. Nedenfor har vi set nærmere på tre aktier, hvoraf to er teknisk positive, og en er teknisk negativ.
 

Ambu viser stærk udvikling indenfor en stigende trendkanal, som blev indledt i november i fjor, og der indikeres yderligere stigning. Aktien har ikke modstand over dagens kursniveau, og så længe kursen ligger over 456 kr., er der støtte ved dette niveau.

Den positive volumenbalancen, det vil sige at aktien er mere omsat på dage med kursstigninger, end på dage med kursfald, viser, at stadig flere købere kommer til. Det styrker aktien yderligere og gør, at Ambu fremstår som en stærk købskandidat. Skulle kursen vende ned, ligger der støtte omkring 126 kr.
 

RTX er brudt op fra en tilnærmet horisontal trend, og det indikerer yderligere positiv udvikling. På oversiden ligger der ikke modstand før omkring 212 kr., mens der ved reaktioner tilbage er god støtte ved 160 kr.

God sammenhæng mellem volumen- og kurstoppe og mellem volumenbunde og kursbunde forstærker trendbruddet og gør, at RTX fremstår som en spændende aktie.

Yderligere udvikling for RTX finder du her
 

ISS viser svag udvikling inden for en faldende trendkanal, og der indikeres fortsat svag udvikling. Aktien udløste derudover salgssignal efter brud ned fra en hoved-og-skuldre-formation, og yderligere fald til 222 kr. eller lavere signaleres.

Negativ volumenbalance, det vil sige at aktien er mere omsat på dage med kursfald, end på dage med kursstigninger, viser, at sælgerne er utålmodige, og ved flere anledninger er gået ned i pris for at få solgt aktier. ISS fremstår derfor som en salgskandidat.

Ved yderligere fald er der støtte omkring 228 kr., mens der ved stigning er modstand ved cirka 260 kr. 

Produceret af Børsens annonceafdeling og opdateret løbende i samarbejde med Investtech

AnbefaletForsiden lige nu


Afkast på flere hundrede procent? Det har ejerlejligheder leveret siden 1992

Aktier: Prisboom på olie sender Wall Street på weekend med plusser

EU's bileksport til USA kan blive halveret: "Vil blive mødt med lige så stor straf"

Efter to år på børsen: Lauritz.com blandt Nordens værste aktier

Airbus advarer Storbritannien: 14.000 job på vippen

Ugen der kommer: Investorernes kæledægge er sikker havn

Helle Ib: Ingen afstemning så langt øjet

Kronik: Nu forstår jeg bedre Donald Trump

Voldsom eskalering af handelskrig: Trump truer med 20 pct straftold på biler fra EU