Er dit yndlingsbryggeri den bedste investering?

Er dit yndlingsbryggeri den bedste investering?

Når det kommer til drikkevarer, er der mange, der har deres klare favoritter. I denne artikel vil du ikke få tips om, hvilke flasker du skal købe. Tænker du derimod på at investere i selskaber, som producerer drikkevarer, kan den være en god hjælp. Vi har set nærmere på fire producenter af drikkevarer; tre danske og en norsk.
 

Royal Unibrew
Kursen er steget cirka ti procent, efter at selskabet den 21. august fremlagde resultatet for første halvår. Stigningen gør, at kursen er brudt op gennem modstanden omkring 320 kr. i en rektangelformation, og selv om kursmålet på 337 kr. blev nået, signalerer formationen fortsat yderligere stigning.

Aktien har ikke modstand over dagens kursniveau, og ved reaktioner tilbage er der støtte ved 325 kr..

Positiv volumenbalance, det vil sige højere omsætning på dage med kursstigning end på dage med kursfald, viser at køberne er mere aggressive end sælgerne. Det styrker aktien på kort sigt, og forstærker det positive trendbillede.

Daglig opdateret graf og hvordan aktien ligger i forhold til de kritiske niveauer, finder du her.

 

Carlsberg B 
I lighed med Royal Unibrew ligger også Carlsberg-aktien inden for en stigende trendkanal, og der er indikeret yderligere stigning. Der ligger imidlertid modstand omkring 736 kr., noget som kan give en kortsigtet reaktion ned, hvis kursen skulle nærme sig dette niveau. Skulle kursen derimod bryde op gennem dette niveau, vil det udløse et købssignal.

 

Harboes Bryggeri B
Harboes Bryggeri ligger inden for en faldende trendkanal, som blev indledt i november i fjor. Der er indikeret yderligere negativ udvikling inden for trendkanalen, og der ligger ikke støtte under dagens kursniveau.

I sommer brød kursen ned gennem støtten omkring 121 kr., således at der ved reaktioner op er modstand ved dette niveau. Alt er imidlertid ikke helt negativt – volumenbalancen er positiv og RSI-værdien er steget noget den sidste måned. Det kan være et tidlig signal om et kommende trendbrud.

Daglig opdateret graf og analyse af Harboes Bryggeri finder du her.

 

Arcus
Det norske vin- og brændevinsselskab Arcus viser ingen klar trend. Kursen er imidlertid brudt ned gennem den tidligere støtte ved 44 kr. Bruddet indikerer yderligere fald, og der ligger ikke noget nyt støtteniveau under dette.

Skulle kursen derimod bryde op gennem 44 kr. igen, vil det være et positivt signal og åbne for yderligere stigning. 44 kr. er dermed et kritisk niveau at følge med på for denne aktie.

Vær opmærksom på, at RSI-værdien er lav og stadig faldende. Dette svækker aktien på kort sigt.

Analysen af Arcus opdateres dagligt og findes her.

Produceret af Børsens annonceafdeling og opdateret løbende i samarbejde med Investtech

AnbefaletForsiden lige nu


Vestager udsteder gigantbøde til Google

Danske Bank-boss: Man kan ikke som topchef gå rundt og være bekymret for sin egen position

Tjener du 33.000 kr om måneden? Så meget skal du spare op i pension

100 håbløse idéer blev til storcenter-sats: "I 2022 rammer vi 100 mio kr"

Danske Bank-aktie i voldsomt fald: Dykker over 6 pct

Danske Bank sætter nu tal på hvidvaskindtjening i Estland: Vil donere pengene

Amerikanske forhandlere vil sende regningen videre til forbrugerne: Så meget kan prisen på udenlandske biler stige på Trumps told

Thomas Borgen efter skuffelse: Danske Bank er presset af finansiel uro og hvidvasksag

Svag britisk inflation giver tvivl om rentehop og svækker pundet