To aktier som skal fortsætte op
Industrigiganten FLSmidt og Co er en af de aktier, der pænt holder sig i en vækstkorridor. Foto: Colourbox

To aktier som skal fortsætte op

Denne uge har vi set nærmere på tre aktier; to som ligger inden for en stigende trendkanal, og en som ligger i en faldende.

Man kan let komme til at tænke, at aktier, som er steget længe, vil vende på et tidspunkt, og at aktier, som har en negativ periode bag sig vil vende og derefter stige. Investtechs forskning viser imidlertid, at aktier som ligger inden for trendkanalerne, og som vores computere identificerer, vil fortsætte med at udvikle sig i trendretningen.

Aktier som ligger inden for en stigende trendkanal vil altså fortsætte med at stige, mens aktier i faldende trendkanaler vil udvikle sig svagere end markedet fremover.

 

FLSmidth & Co viser stærk udvikling inden for en stigende trendkanal, som blev indledt i september. Der er indikeret fortsat positiv udvikling inden for trendkanalen, og positiv volumenbalance forstærker det positive trendbillede.

Der ligger ikke modstand over dagens kursniveau, mens der ved reaktioner tilbage er støtte ved cirka 384 kroner. Yderligere kursudvikling for FLSmidth & Co finder du her

 

Schouw & Co har gennemgået en eventyrlig udvikling de sidste måneder, fra lidt under 450 kroner i november i fjor til dagens kurs på over 700 kroner. Jævn stigning i perioden gør, at der er dannet en fin trendkanal på mellemlang sigt. Efter en periode med jævn stigning kan kan man nemt komme til at tænke, at aktien nu er højt prissat, og at en reaktion ned snart vil komme.

Investtechs forskning viser imidlertid, at aktier som ligger inde i en stigende trendkanal, statistisk skal fortsætte med at stige mere end markedet, også de kommende måneder. Aktien har ikke modstand over dagens kurs, og ved reaktioner tilbage er der støtte ved cirka 725 kroner. Schouw & Co fremstår dermed som en spændende aktie. Daglige opdateret kursgraf for Schouw & Co finder du her

 

Pandora ligger i en faldende trendkanal, og der indikeres fortsat svag udvikling. Volumenbalancen er negativ, det vil sige, at aktien omsættes mere på dage med kursfald end på dage med kursstigning. Der har med andre ord været overvægt af sælgere den sidste tid, og når mange vil sælge, presses kursen ned. Negativ volumbalance svækker dermed aktien på kort sigt, og aktien mangler støtte under dagens kurs.

Produceret af Børsens annonceafdeling og opdateret løbende i samarbejde med Investtech

AnbefaletForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien