Teknisk analyse: Se dagens 20 bedste købsmuligheder
Investtech har en database med op til 20 års data og har forsket i, hvordan man matematisk identificerer tendenser i aktiekurser.

Teknisk analyse: Se dagens 20 bedste købsmuligheder

Som investorer vil vi gerne finde netop de aktier, som giver det bedste fremtidige afkast. Vi gransker aktiernes momentum og trend for at finde dem.

Forskningen viser nemlig, at aktier, der på et givet tidspunkt er i en stigende trend, historisk har klaret sig markant bedre end aktier i en faldende trend i de efterfølgende måneder. Mere information om trends kan findes på trendbibelen.dk.

"Fordelen ved Top 20 er, at man hurtigt får et overblik over de 20 bedste selskaber ud fra en teknisk analyse, som Investtechs computere har lavet"

Volumenbalancer og indeks over relative styrke kan bruges til at måle udsving i den kortsigtede investorinteresse. Investtechs forskning viser, at høje værdier for de to indikatorer er blevet fulgt af stigende aktiekurser.

De to kriterier, trend og momentum, kan således være gode til at forudsige stigende optimisme omkring en enkeltaktie og derfor stigende købsinteresse.

Også de rent kvantitative forhold i aktiekursen kan beskrive investoradfærden.

Listen er baseret på Investtechs tekniske analyser på mellemlangt sigt, og opdateres hver aften. Analyserne er egnede for investorer med en investeringshorisont på en til seks måneder.

Analyserne er udarbejdet med Investtechs matematiske algoritmer, som identificerer aktiens trend, støtte og modstand, mønstre og volumenudvikling. Kursudviklingen efter analyserne er udarbejdet kan føre til ændringer i analyserne. 

Se analysen af de enkelte aktier HER.

Se dagens top 20 aktier HER.

Skal man købe den første aktie på listen?

Som investorer har vi alle forskellige baggrund. Vi har forskellig tidshorisont og risikovillighed, og vi har hverken lige megen tid at bruge på investeringer eller lige mange penge at investere.

Analysen bruger kun objektive kriterier, og den er baseret på en matematisk tabel, der løber fra -100 til +100.

De aktier, som scorer højest, kommer med i Top 20. Listen bruger udelukkende kvantitative kriterier, og computeren indregner ikke en eventuel lav handelsvolumen (likviditetsrisiko) eller om aktien svinger betydeligt (volatilitetsrisiko).

"Det er svært at forudsige fremtiden for enkeltaktier. Men det kan lade sig gøre at graduere dem fra de kvantitativt bedste til de kvantitativt værste"

Derfor er det investorens egen beslutning, hvilke aktier er bedst, baseret på en individuel vurdering og strategi. Fordelen ved Top 20 er, at man hurtigt får et overblik over de 20 bedste selskaber ud fra en teknisk analyse, som Investtechs computere har lavet på baggrund af kriterier, som har vist gode resultater i forskningen.

Listen er et udvalg af aktier for den mellemlange tidshorisont på en til seks måneder. Man sparer tid ved hurtigt at få en buket af aktier, som er teknisk positive, og som kan være gode investeringer fremadrettet.

Hvordan går man frem?

Se på Top 20-listen og vælg aktier, som du synes er interessante, med en handelsvolumen og en risiko, som passer til dig. Man kan vurdere risikoen ved at studere forskellen mellem den laveste og den højeste pris i kursgraferne. Beslut hvornår det er rigtigt at købe eller sælge. Det er nyttigt at have en strategi både for at sælge hvis aktien udvikler sig som ventet – og for at sælge hvis den ikke gør.

Ingen rammer plet hver gang, men målet er at skabe de rette forhold til at finde de bedste aktier på et givet tidspunkt. Det er netop hvad Top 20 er – en samling af aktier med kvantitative egenskaber, som statistisk set giver et godt, fremtidigt afkast. Top 20-listen kan være et godt udgangspunkt for både den kortsigtede og den langsigtede investor.

Vær opdateret på dine investeringer. Find gode kortsigtede og langsigtede investeringer med Top 20 og dagens aktier.

Hav styr på dine investeringer, Investtech laver den tekniske analyse for dig. 

Investorpsykologi

Er investorer i færd med at blive mere positive på en aktie og får de lyst til at købe den, eller er der tværtimod stigende usikkerhed og pessimisme, så investorerne er mere tilbøjelige til at sælge?

Den slags viden gør det muligt at forudsige, om aktien statistisk set vil stige eller falde i de kommende uger og måneder. Investtech har systemer, som vurderer de ting, og som udarbejder en daglig Top 20-liste.

Det er svært at forudsige fremtiden for enkeltaktier. Men det kan lade sig gøre at graduere dem fra de kvantitativt bedste til de kvantitativt værste. 

Investtech Investor:

Investtech arbejder med forskning indenfor Behavioral finance og kvantitative analyser. Forskningen er støttet af Norges forskningsråd og resultaterne finder du i analyserne og i flere rapporter.

De kvantitative analyser viser gode resultater og kan være et nyttigt værktøj for investeringsbeslutninger. Adgang til analyserne får du som Investor-abonnent inde på Børsen.dk.

Læs mere om analysetjenesten her

Produceret af Børsens kommercielle afdeling og opdateret løbende i samarbejde med Investtech.

AnbefaletForsiden lige nu


Presset Arla-boss skal spare 3 milliarder i største sparerunde nogensinde - intet er fredet

Så gik den ikke længere: Hårdt ramte teknologiaktier sendte det amerikanske marked på retræte torsdag

Kloakbombe under Hovedstadens Letbane: Bliver knap 1 mia. kr. dyrere for samfundet

Børsen mener: Vi vil så gerne have, du siger lidt mere, Snabe

Lars Larsens og Jørgen Mads Clausens flysats har kostet dem millioner: Nu slipper pengene op

Torm stiger 5 pct. - men er aktien ved at vende?

OW Bunkers økonomidirektør: Ledelsen advarede Altor mod børsnotering

Det holder investeringsøkonomen øje med fredag

Nykredit klar til at købe Jyske Bank ud af fusionsbank for 1,25 mia. kr.: Direktør kalder løsning for win-win-win