Folkemødets fritgående folkevalgte

Folkemødets fritgående folkevalgte
Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix
Adam Estrup
BLOGS Af

Nogle kalder Folkemødet for Djøfstortion – oftest uden glimt i øjet – og vånder sig over antallet af politiske rådgivere, kommunikationsfolk og andre professionelle meningsdannere, der skjuler sig blandt det intetanende folk og gør politikerne deres dubiøse opvartning.

Andre glæder sig over meningsmarkedspladsens kakofoni; at alle kan være med. Hvis de ellers har kunnet finde sig en fly- eller færgebillet og ikke mindst en køje i Allinge Sogn og omegn, der i de dage, mødet varer, må melde udsolgt på de fleste hylder. Selv restauranterne er vist booket mindst et år i forvejen.

Og når man så endelig står der, på havnen i Allinge, er meningsfesten tilmed næsten uoverskuelig.

3.000 oder so arrangementer. I telte og skibe. Vedkommende, kedelige og underlige. Blazere, stråhatte og familier. Unge og gamle i klapsalver over velafsendte argumenter for dette og hint. Liveudsendelser til både DR og 24/7. Og politikere af alle støbninger og overbevisninger, der undervejs fra debat til debat veksler ord og mening med menigmand.

Måske især det sidste gør Folkemødet det hele værd. At vi kan uden videre kan stikke vores folkevalgte på næven med en kæk bemærkning. Uden at blive lagt i benlås af karseklippede fætre og kusiner med ledninger i ørene.

For vi skal ikke langt væk, før det sandsynligvis ville blive resultatet af et klap på Brian, Karsten eller Ingers skulder. 

Under Advokatrådets debat "Are we backsliding into regimes eroding the rule of law?" redegjorde to menneskerettighedsforkæmpende advokater fra EU-landene Polen og Ungarn i alle fald for deres smådespotiske regeringers desværre succesfulde angreb på tredelingen af magten. Og herunder, hvordan et folkeligt arrangement med fritgående landspolitikere ville være helt og aldeles uladsiggørligt i Polen og Ungarn. 

Så, Djøfstortion og fritgående folkevalgte, ja tak!


 

Se flere blogsProfil

Adam Estrup

Adam Estrup

Selvstændig rådgiver
Adam Estrup falder ofte over absurditeter, hyklerier og double-speak. I det politiske liv og i erhvervslivet. I både ind- og udland. Og bruger dem som afsæt for sine forsøgsvis humoristiske, måske bidende og i alle fald næsten altid respektfulde blogindlæg. Ligesom han også kan finde på at skrive om almindelige erhvervs-hverdagsobservationer.

Han arbejder som selvstændig rådgiver indenfor kommunikation og beslægtede områder, og han har været kommunikationsansvarlig i flere virksomheder. I tillæg har han været med-iværksætter indenfor mediebranchen og driver sideløbende, sammen med sin hustru Dorte FW, der er tandplejer og sundhedsantropolog, et større landbrug i det vestsjællandske.

Få Adams indlæg
som RSS-feed her