Novozymes vokser 5 pct - skuffer på vaskemidler
Adm. direktør i Novozymes, Peder Holk Nielsen
Foto: Malene Anthony Nielsen, Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Biotek-virksomheden leverer et halvårsregnskab med både skuffelser og positive overraskelser. Især kerneområdet vaskemidler skuffer.

Den organiske salgsvækst for andet kvartal på 5 pct. målt i lokal valuta er lige over analytikernes forventninger på 4,6 pct. Målt i danske kroner er væksten gået tilbage med 1 pct.

Dog er kerneområdet vaskemidler gået tilbage med 2 pct. Overraskende slår bioenergi forventningerne og går frem med 20 pct. for andet kvartal. Landbrug og foder går frem med 13 pct, hvilket overrasker positivt sammenlignet med sidste års tilbagegang i andet kvartal på 16 pct.

"Overordnet er jeg tilfreds med vores resultater for de første seks måneder. Salget til bioenergiindustrien opnåede rigtig gode resultater, mens salget til vaskemiddelindustrien var svagere end ventet," siger adm. direktør i Novozymes, Peder Holk Nielsen og fortsætter: "På trods af fortsat usikkerhed om verdenshandlen og landbrugsmarkederne fastholder vi vores forventninger til 2018."

Den samlede omsætning for kvartalet er 3498 mio. kr. mod forventede 3489 mio. kr. I samme kvartal sidste år var omsætning 3538 mio. kr.

Novozymes vurderer, at enzymsalget i andet kvartal var påvirket af udfordringer på det brasilianske marked i forbindelse med en lastbilstrejke, og på det nordamerikanske marked havde en af deres globale kunder distributionsproblemer. Salget forventes at stige i andet halvår 2018 og yderligere i de kommende år.

Opdateret 8.34

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mens du sov: Tyrkiske aktier er nu mindre værd end Netflix

Rockwool i fokus efter opjustering

Her er ti danske aktier, som handles til discountpriser

Robot-rigmand har familie ombord i jagt på ny gevinst

Tilliden til Tyrkiets lira er helt væk - nyt stort fald på 6,9 pct

Verden rundt: Goldman Sachs vil hjælpe Tesla af børsen

AP Pension køber Skandia og vokser 32 pct

Tesla-grundlægger samarbejder med Goldman Sachs om afnotering

Hummel-boss: Tyrkisk uro presser vores omsætning