Johnson & Johnson idømt kræft-erstatning på 4,7 mia dollar
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Det amerikanske medicinalkonglomerat Johnson & Johnson skal betale 4,69 mia. dollar (30 mia. kr.) i erstatning til 22 kvinder. Det afgjorde domstolen i St. Louis torsdag i følgeThe Wall Street Journal.

Johnson & Johnson er blevet anklaget for at være skyld i kræft i æggestokkene hos 22 kvinder, der kæder konglomeratets angivelige brug af asbest i sit babypudder sammen med deres kræft.

Dommen på 4,69 mia. dollar er den hidtil største i den slags retssager.

  Johnson & Johnson kalder dommen "dybt skuffende". Virksomheden mener, at dommen er et resultat af en "fundamental unfair proces" og vil derfor anke dommen.

Virksomheden har været involveret i mere end 9000 retssager om sin talkumpudder med blandede resultater. Johnson & Johnson siger, at pudderet altid har været sikkert og asbestfrit.

Sagsøgernes advokater argumenterede for, at der i Johnson & Johnsons babypudder har været blandet asbestfibre i talkummet, hvilket er blevet optaget i kroppen ved flere års brug. Seks af de kvindelige sagsøgere er døde.

- Hvis Johnson & Johnson insisterer på at sælge talkum, skal de markere produkterne med en advarsel, skriver Mark Lanier, som er rådgiver for kvinderne og deres familier, i en meddelelse ifølge The Wall Street Journal.

Medicinalkonglomeratets talsmænd siger, at gentagne undersøgelser af produktet ikke viser en sammenhæng mellem kræft i æggestokkene og brug af pudderet. Virksomheden mener derfor ikke, at den behøver markere sine produkter med en advarsel om højere risiko for kræft.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Søn af Tiger-stifter vil ud af forældrenes skygge

Anders Holch skyder penge i 29-årig tysk iværksætter

Raketeventyr i Hvidovre rejser kvart mia

Irans præsident truer Trump: Leg ikke med løvens hale

"Så ved man, at man er nødt til at lukke og slukke"

Løkke bakker op om færøsk selvstændighed under OL

Boligejere går glip af gylden mulighed i sommervarmen

Hvorfor er unge milliardærer så kedelige?

Jyske Bank: Regnskaberne vælter ind i næste uge og det er godt nyt for investorerne