Nu kommer regningen for Atea efter bestikkelsessag
Foto: PR
Virksomheder Af
Atea vil blive ramt i sin i forvejen udfordrede danske forretning, efter selskabet har modtaget en dom i bestikkelsessagen, som selskabet har været involveret i fra 2009 til 2014.

Det skriver Atea´s norske topledelse i forbindelse med regnskabet for andet kvartal 2018 ifølge ITwatch. Her ser man frem med forvisning om, at selskabets danske forretning nu bliver ramt.

- I tredje kvartal af 2018 vil Atea Danmark blive negativt påvirket af en henstilling fra de største offentlige organisationer i Danmark om, at offentlige kunder skal vente med at købe varer fra Atea, lyder det i meddelelsen som er afsendt fra selskabets topledelse med koncernchef Steinar Sønsteby i spidsen.

Atea har netop fremlagt et regnskab, der viser tilbagegang som følge af sagen allerede i andet kvartal.

Opbremsningen i samhandlen med det offentlige sker, "indtil disse organisationer har haft mulighed for at gennemgå og godkende den "selfcleaning," som Atea Danmark har forpligtet sig til at forhindre fremtidig misbrug," skriver Atea.

Ateas topledelse venter en afgørelse fra den offentlige indkøber Ski, der gennemgår Ateas rapport inden august, skriver Ateas koncernledelse.

- Det er ledelsens forventning om, at revisionen fra de offentlige organisationer vil blive gennemført inden august, og at de "selvrensende" handlinger, som Atea Danmark har forpligtet sig til at forhindre fremtidige misligholdelser, accepteres på nuværende tidspunkt, lyder det videre.

Derfor vurderer koncernledelsen, at Ateas indtjening før skat på gruppeniveau kan ligge 160-175 mio. norske kroner i tredje kvartal, skriver selskabets topledelse.

/ritzau/FINANSVil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Søn af Tiger-stifter vil ud af forældrenes skygge

Anders Holch skyder penge i 29-årig tysk iværksætter

Raketeventyr i Hvidovre rejser kvart mia

Irans præsident truer Trump: Leg ikke med løvens hale

"Så ved man, at man er nødt til at lukke og slukke"

Løkke bakker op om færøsk selvstændighed under OL

Boligejere går glip af gylden mulighed i sommervarmen

Hvorfor er unge milliardærer så kedelige?

Jyske Bank: Regnskaberne vælter ind i næste uge og det er godt nyt for investorerne