Harley-Davidson flytter produktion fra USA efter straftold
Foto: Scott Olson/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Harley-Davidson flytter sin produktion af motorcykler, der skal sælges til det europæiske marked, ud af USA.

Det sker som direkte konsekvens af den handelskrig, der er ved at opstå mellem USA og Europa. Det skriver nyhedsbureauet AP.

- På helårsbasis estimerer firmaet, at den samlede effekt af EU's toldtariffer vil være 90-100 millioner dollar (576 til 640 millioner kroner red.)

- For at imødegå den markante omkostning ved denne byrde vil Harley-Davidson flytte sin produktion af motorcykler til lande i EU fra USA til internationale poroduktionsfaciliteter for at undgå den, skriver Harley-Davidson i en fondsbørsmeddelelse.

De højere toldsatser på Harley-Davidsons motorcykler er kommet efter, at USA med præsident Donald Trump i spidsen indførte straftold på stål og aluminium.

Det har fået EU til et svare igen med højere told på en række ikoniske amerikanske produkter. Deriblandt altså Harley-Davidson, der i over 100 år har lavet nogle af verdens bedst kendte motorcykler.

Ifølge Harley-Davidson har den nye told betydet, at tolden for at importere motorcykler fra USA til EU er steget fra seks til 31 procent. Det øger den gennemsnitlige pris på en af selskabets motorcykler med 2200 dollar - svarende til 14.000 kroner - i EU.

- Harley-Davidson mener, at den markante prisstigning, hvis den bliver sendt videre til forhandlere og kunder, vil have en øjeblikkelig og vedvarende negativ indvirkning på salget i regionen, skriver Harley-Davidson i fondsbørsmeddelelsen.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Taxakunder raser over standardpriser der let kan lande på det dobbelte

Burberry brænder tasker, tøj og parfume for millioner

Brøndby sælger Christian Nørgaard til Fiorentina og opjusterer forventningerne

Taxa har banket startprisen ned til 3 kr. - med ét bestemt formål

EU vil stoppe dansk indgreb mod lastbiler

Torsdagens aktier: Mærsk trampede til tops og trak C25 i grønt

EU advarer om brexit-kollaps: Lange køer, nyt papirarbejde og stor økonomisk skade

Av: Ny bundrekord blandt selvstændige - historisk lav beskæftigelse

UBS: Danske Bank er den mest attraktive investering blandt nordiske banker