Maersk Container Industry skal fyre 1200 medarbejdere i Chile
Foto: Arkivfoto/ Edgar Su/Reuters/ Ritzau/Scanpix
Virksomheder Af
Maersk Container Industry har besluttet sig for at lukke ned for produktionen af kølecontainere, såkaldte reefers, i San Antonio i Chile og i stedet alene producere kølecontainere ved selskabets oprindelige produktionssted i Quingdao i Kina. Beslutningen har umiddelbar effekt, og den berører 1209 medarbejdere, som nu skal finde nyt arbejde.

Det oplyser Maersk Container Industry i en pressemeddelelse torsdag.

"Efter en grundig analyse har vi konkluderet, at konsolideringen af aktiviteterne på en fabrik vil give styrket kapacitetsudnyttelse og en mere simpel omkostningsstruktur. Det vil tillade os at servicere vore kunder bedre og fokusere på innovation for derved at reagere på den voksende efterspørgsel på kølecontainerteknologi," siger Sean Fitzgerald, administrerende direktør i Maersk Cotainer Industry, i en pressemeddelelse.

Produktionen i Quingdao blev startet i 1998, mens man fra San Antonio siden 2015 har leveret såkaldte "Star Cool Integrated"-containere til brug for eksport fra vestkysten af Latinamerika. Maersk Container Industry begrunder forandringerne med, at man har oplevet et fundamentalt skifte i reefer-markedet mod "svær" overkapacitet.

Maersk Container Industry forklarer, at det har været udfordrende at udvikle en lokal supply chain-base af råvarer og nøglekomponenter, der kunne støtte fabrikken. Som et resultat af det har produktion på fabrikken vist sig ikke at være konkurrencedygtig i det globale marked.

"Den hårde realitet er, at for at være konkurrencedygtig i dag kræves det, at vi tilpasser vores drift konstant. Fundamentale markedsfaktorer har ændret sig, og det må vi også for at vokse med markedet," uddyber Fitzgerald.

Med beslutningen er der udsigt til, at 1209 kompetente medarbejdere i San Antonio i Chile står uden job.

Med lukningen i Chile vil Maersk Container Industry have sit hovedkvarter med forskning og udvikling i Danmark og to produktionssteder i Kina for henholdsvis køle- og tørfragt.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Skype-stifter: Danske pensionskæmper sidder for hårdt på sparegrisen

Aktier: Wall Street frygter igen Trumps toldmure og en ny dom

Vil du blive i London efter brexit? Ok, men det koster 550 kr

Helle Ib: Konservative mistede deres støttekorset

Medie: Dansk Folkeparti giver salg af TV2 dødsstødet

"Jeg havde ingen planer om at blive iværksætter, men jeg kan to ting. Jeg kan skrive og lave mad"

Analyse: Mette Maix' mesterlige mirakelkur

Sol, varme og masser af øl: Royal Unibrew opjusterer efter tørstige danskere i maj

Telenor brænder 5 milliarder af på aktietilbagekøb