Airbnb-aftale giver Uber håb om dansk comeback
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Kørselstjenesten Uber har fået fornyet håb om at vende tilbage til Danmark efter sidste uges politiske aftale om dele- og platformsøkonomi, skriver Politiken onsdag.

Aftalen har fået ferieboligportalen Airbnb til at indvillige i at indberette oplysninger om udlejerne til de danske skattemyndigheder. Uber ser aftalen som et godt match til en ny tilgang, firmaet har til lande, den vil drive forretning i:

- I Danmark handler det især om at have styr på, at vi passer ind i den danske model og det danske skattesystem. Derfor er det rigtig godt, at der nu kommer en aftale om skattebetalingen for deleøkonomiske virksomheder, siger Kristian Agerbo, Ubers talsmand i Norden til Politiken.

Efter at have undersøgt 1195 chauffører oplyste Skat i sidste måned, at 99 procent af dem havde fejl i deres betalinger.

Netop skat er nøglen i den nye aftale til at løse de problemer, der omgiver vrimlen af nye tech-firmaer, påpeger Uber.

- Problemstillingen med skat har været deleøkonomiens akilleshæl. Der er regeringens initiativ for deleøkonomiske virksomheder et eksempel til efterfølgelse. Det skaber et incitament for, at både platformene og de individer, der benytter sig af dem, sørger for, at der bliver rapporteret til myndighederne. Vi kunne sagtens støtte, hvis man ville gå endnu længere og laver en decideret forpligtelse til at indberette til Skat, siger Kristian Agerbo til Politiken.


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerMini MBA: Klassens frække dreng er blevet mainstream

Sponsoreret af
Aros Business Academy

Forsiden lige nu


Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Nordea er klar med Apple Pay til virksomhedskunderne

Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Italiensk restaurant er atter verdens bedste

Nordea: Investorerne skal kunne tåle en del - handelskrig kan påvirke selskaberne

Det skriver medierne: A.P. Møller Holding klar til at skyde mia i varmt vand

Mens du sov: Trumps handelsrådgiver - "Kina har mere at tabe på handelskrig end USA"

Forsvarsforlig bombe under dansk nichefirma

Mens du sov: Investorerne holder vejret efter stor amerikansk aktienedtur