Lundbeck: Påbegynder studie af skizofreni- og Alzheimers-behandling
Foto: Torben Åndahl / Scanpix
Virksomheder Af
Medicinalkoncernen Lundbeck påbegynder fase 1-studie med en behandling, der skal lette symptomer, som patienter med skizofreni eller Alzheimers lider af.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Stoffet, Lu AF76432, virker ved at forbedre forringet kommunikation mellem celler i særlige dele af hjernen, der kan medføre symptomer som blandt andet nedsat koncentrationsevne og hukommelsestab.

"Vi er meget tilfredse med at kunne bringe endnu et af vores selvopfundne stoffer længere frem i udviklingen. Kognitive symptomer i forbindelse med skizofreni og Alzheimers sygdom har en stærkt negativ påvirkning af patienternes livskvalitet og evne til at fungere både i private og professionelle sammenhænge."

"Derfor er der et stort behov for bedre behandlinger af disse symptomer," siger koncerndirektør for forskning og udvikling hos Lundbeck Anders Gersel Pedersen i meddelelsen.

Fase 1-studier er første skridt på vejen for at få godkendt en behandling af et lægemiddel. Behandlingen skal igennem yderligere to faser.

I pressemeddelelsen fremgår det også, at Lundbeck forventer at påbegynde klinisk udvikling af yderligere et eller to egne stoffer i løbet af 2018.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hvidvasksager vokser markant

Opsigtsvækkende udmelding: "Markedet underminerer regering i Italien"

Et brev fra Trump gjorde ondt på de amerikanske aktier

Debat: Lommeregneren ligger fint hos økonomerne

Nye børsselskaber falder ofte i pris et år efter noteringen

Trump-aflysning af topmøde tog Sydkorea på sengen

Analytikere ser Pandora-potentiale i Kina trods kurshug

Helle Ib: TV2-salg blafrer i svære medieforhandlinger

Chefstrateg: Derfor falder aktier og renter efter Trumps aflysning