Fyringsrunde gav underskud for Information
Dagbladet Information gav et lille underskud i 2017.
Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
Virksomheder Af
For første gang i flere år gav avisen Information et underskud sidste år. Det på trods af at oplaget steg, og der kom flere læsere.

Avisen, der er født af modstandsbevægelsens aktiviteter under Anden Verdenskrig, omsatte for små 120 mio. kr. i 2017, men måtte notere sig et underskud på en lille million.

"Virksomheden fik i 2O17 et negativt resultat. Resultatet er påvirket af engangsomkostninger i forbindelse med en gennemført personalereduktion," skriver Information med henvisning til en nedskæring på otte medarbejdere, der skete sidst i 2017.

"lnformations medarbejdere har gennem tillidsrepræsentanter deltaget konstruktivt i gennemførelse af spareplan og omlægning af opgaver," skriver Information i regnskabet.

Regnskabet beskriver, hvordan det er gået frem for Information, der har fået flere abonnenter og har øget oplaget. Oplaget lå i 2017 på 21.400, en stigning fra 20.750 året før. Samtidig er det gået frem for antallet af digitale abonnenter.

"lnformation.dk holdt fast i høje brugertal i 2017, i en tid hvor henvisninger fra sociale medier, især fra Facebook, blev skruet ned."

"Med flere end 700.000 brugere, 2.500.000 besøg og 3.500.000 sidevisninger om måneden, når lnformation mange danskere. lnformation har i runde tal 146.000 følgere på Facebook og 123.000 følgere på Twitter," skriver Information.

Det til trods faldt omsætningen en smule til 119,3 mio. kr. Mens mediestøtten lå stabilt på 25,5 mio. kr., faldt salget til 93,8mio. kr. fra 95,2 mio. kr.

"Vores gennemsnitlige indtægter på annoncer falder, og det gør vores indtægter på abonnementer også. Selv om vi får flere abonnenter, tjener vi mindre, fordi vores forretning bliver mere digital," sagde administrerende direktør Stine Carsten Kendal i 2017 til Journalisten.

I regnskabet nævner ledelsen medieforhandlingerne, da mediestøtten er afgørende for avisen. Ikke mindst fordi PostNords problemer har sendt priserne på distribution op.

Avisen forventer et lille overskud i indeværende år.

/ritzau/


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hvidvasksager vokser markant

Opsigtsvækkende udmelding: "Markedet underminerer regering i Italien"

Et brev fra Trump gjorde ondt på de amerikanske aktier

Debat: Lommeregneren ligger fint hos økonomerne

Nye børsselskaber falder ofte i pris et år efter noteringen

Trump-aflysning af topmøde tog Sydkorea på sengen

Analytikere ser Pandora-potentiale i Kina trods kurshug

Helle Ib: TV2-salg blafrer i svære medieforhandlinger

Chefstrateg: Derfor falder aktier og renter efter Trumps aflysning