Ørsteds overskud vokser markant med nye vindmølleparker i drift
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Ørsted kom igennem første kvartal af 2018 med en højere indtjening end i samme kvartal året forinden, hvor flere nye vindmølleparker i drift trækker overskuddet op.

Januar, februar og marts gav i år et driftsoverskud før af- og nedskrivning, EBITDA, på 5519 mio. kr., viser torsdagens regnskab for første kvartal.

I samme periode af 2017 lød EBITDA-indtjeningen på 3288 mio. kr.

På toplinjen præsterede Ørsted en omsætning på 19.808 mio. kr. Den post landede på 16.497 mio. kr. i første kvartal året forinden.

Nettooverskuddet var på 3032 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter, der dermed ikke omfatter olie- og gasforretningen, der er blevet solgt.

Til sammenligning landede nettooverskuddet for de fortsættende aktiviteter i samme periode for et år siden på 1214 mio. kr.

"Vi har haft en stærk start på året med en god indtjening fra havvindforretningen, hvor EBITDA næsten blev fordoblet i forhold til 1. kvartal 2017," siger administrerende direktør Henrik Poulsen i en kommentar til regnskabet.

"Som følge af en driftsmæssig stærk start på året og et positivt udfald af en voldgift om en gaskøbskontrakt har vi forhøjet vores forventninger til EBITDA med 0,5 mia. kr. til 12,5-13,5 mia. kr.," siger han.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Dansk milliardfirma har scoret vigtig ordre: Leverer græstæppet til VM i Rusland

Tidligere B&O-topchef forlader sky brødres livsværk

Ny svensk el-bil til 110.000 kr. går som varmt brød - men kan de levere varen?

Fiat Chrysler tilbagekalder næsten 5 millioner biler

Aktiefremgang: Mærsk stiger og Pandora holder stand

Danmark nærmere deltagelse i bankunionen efter europæisk aftale

Først ville han. Så ville han ikke. Nu siger han måske - sådan tolker Nordea ny Trump-udmelding

Ørsted afslutter rædderlig uge i rødt - C25 i pæn stigning

Årets Varebil i Danmark 2018 er en stor italiener