Virksomheder Af
Den japanske medicinalkoncern Takeda er angiveligt tæt på at indgå en foreløbig aftale om køb af det irske medicinalselskab Shire. Det sker, efter at Takeda skal have forsødet et bud på i omegnen af 60 mia. dollar, eller omkring 361 mia. kr., oplyser kilder med indsigt i sagen til Bloomberg News.

Oplysningerne kommer, efter at Reuters i sidste uge kunne fortælle, at Takeda angiveligt er klar til at betale 46,50 pund per aktie, hvilket værdisætter Shire til 42,4 mia. pund - eller omkring 362 mia. kr. Hvis handlen går igennem, vil det være en af de største i japansk historie.

Takeda annoncerede i slutningen af marts, efter at britiske medier havde fået nys om sagen, at selskabet var interesseret i at købe Shire, og ifølge britisk lov skal Takeda senest 25. april komme med et officielt bud eller trække sig.

På aktiemarkedet stiger Shire-aktien tirsdag med næsten 4 pct. til 39,46 pund.

Ifølge Bloombergs kilder er det fortsat muligt, at handlen forsinkes eller falder til jorden.

Shire udvikler medicin rettet mod sjældne sygdomme - herunder kræft-, bløder- og nervesygdomme. Selskabet har danskeren Flemming Ørnskov som administrerende direktør.

Takeda udvikler blandt andet medicin til kræftbehandling og sygdomme i centralnervesystemet, hvor det har et samarbejde med danske Lundbeck om antidepressivmidlet Brintellix.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Stifter har tjent 1,2 mia. på Netcompany-succes

Nordea fortsatte levering af 500-eurosedler trods advarsel

Småbanker scorer 65.000 kunder på storbankers filialluk

Skat indleder tvivlsom jagt på 11 milliarder

Topfolk flygter fra børsfiaskoen Ominto: Bestyrelsen trækker sig med øjeblikkelig virkning

Børsklar sparekasse får 200 mio af Nykredit, arbejderbank og pensionskæmpe

Coloplast og Mærsk topper liste over selskaber brugt til udbyttefusk

Jan Bechs store børssats i kurskollaps