Vestas-formand er villig til at ofre indtjening for at bevare topposition
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg, vil kæmpe hårdt for at fastholde selskabet som verdens største vindmølleleverandør, og om nødvendigt er han er villig til at ofre noget af selskabets indtjeningsmargin på det.

Det siger han i et interview med Ritzau Finans efter selskabets generalforsamling i Aarhus tirsdag.
 "Jeg er villig til at ofre noget margin for at bevare positionen," lyder det fra Bert Nordberg direkte adspurgt om, hvorvidt han vil være indstillet på at "bruge" noget margin for at sikre ordrer og derigennem holde selskabet som etter på verdensmarkedet.

"Vi konkurrerer mod store elefanter som GE og Siemens, og det er ret fornøjeligt at være større end dem. Det betyder meget for de ansatte i selskabet," tilføjer bestyrelsesformanden.

Der er dog også grænser for, hvor meget det må "koste" på marginalen.

"Jeg vil ikke ofre alt, hvad jeg har, for at bevare den position, for det er imod min natur at indgå i dumme handler," siger Bert Nordberg.

Han forklarer, at de store spillere bliver inviteret til at sætte dagsordenen for udvikling af industrien, herunder teknologi.

"Store spillere bliver inviteret til at bygge hybridparker i Australien," nævner han som eksempel og henviser til det projekt i Australien, hvor Vestas leverer møller og et kontrolsystem til verdens første hybride projekt i større skala, hvor også et lagringsbatteri fra Tesla indgår som en del af den samlede park.

Ifølge Bert Nordberg taler "alle" i markedet om de tre store aktører, som ud over Vestas er Siemens Gamesa og GE.

"Jeg ville hade at miste den position, hvor de taler om os tre. Hvis det sker, vil det være meget bedrøveligt," siger bestyrelsesformanden.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Stifter har tjent 1,2 mia. på Netcompany-succes

Nordea fortsatte levering af 500-eurosedler trods advarsel

Småbanker scorer 65.000 kunder på storbankers filialluk

Skat indleder tvivlsom jagt på 11 milliarder

Topfolk flygter fra børsfiaskoen Ominto: Bestyrelsen trækker sig med øjeblikkelig virkning

Børsklar sparekasse får 200 mio af Nykredit, arbejderbank og pensionskæmpe

Coloplast og Mærsk topper liste over selskaber brugt til udbyttefusk

Jan Bechs store børssats i kurskollaps